Nevėdinamos patalpos daro įtakos aplinkai

Administratorius/ January 2, 2019/ Oro drėkintuvai

Dauguma gyventojų neįsivaizduoja kasdienybės be oro vėdinimo. Nevėdinamas oras patalpose nejuda, dėl to greitai užsiteršia, pasidaro nešvarus, sunkus, nemalonaus kvapo. Tačiau vėdinimo sistemos ne tik išvalo orą, bet ir valdo jo srautą.

Moderniausios vėdinimo sistemos sugeba ištraukti panaudotą orą ir grąžinti jį švarų, neeikvojant patalpų šilumos. Kiekvienai patalpų zonai, pagal tam tikrus reikalavimus yra skleidžiama šiluma arba atvėsintas oras. Tokio veikimo rezultatui gauti yra montuojami specialūs vožtuvai, kurie gavę  kontrolinį signalą, atitinkamai nuo šilumos poveikio prasidaro arba užsidaro. Pro pridarytą vožtuvą į patalpas patenka mažesnis oro srautas, o tuo pačiu gaunama mažiau šilumos arba šalčio. Norint užtikrinti kokybišką ir taupų sistemos veikimą, privaloma nuolat kontroliuoti ir stebėti oro srautus.

Kuriose patalpose yra labiausiai užteršiamas oras?

Virtuvėse, gamyklose, laborotorijose. Visur, kur yra pastovi šiluma, dirbama su įvairiomis cheminėmis medžiagomis, oras užsiteršia labai greitai, o vėdinimas yra tiesiog privalomas. Laboratorijos, ligoninės, tyrimų centrai, virtuvės, ir kitokios švaros reikalaujančios patalpos, be tinkamai įrengtų vėdinimo sistemų, tiesiog neturi teisės veikti.

Laboratorijų užterštumas gali sukelti rizikos blogiem tyrimų rezultatams gauti. Esant netinkamam pH kiekiui, per didelei drėgmei ar per aukštai temperatūrai reakcijos gali skirtingai veikti. Įtakos tyrimams taip pat turi nešvariame ore besivystančios bakterijos ir mikrobai.

Nevėdinamos patalpos ligoninėse, kelia grėsmę ligoms plėstis.

Esant nešvariam orui virtuvėje, vis didėja riebalų koncentraciją, nuo ko kyla grėsmė pelėsiui ir drėgmei augti. Laboratorijų ir švarių patalpų įranga užtikrins saugią aplinką.  

Share this Post