Saugus ir stilingas sodo apšvietimas: kas svarbu?

Administratorius/ April 27, 2020/ Apšvietimo technika

Atšilus orams vis daugiau laiko norime praleisti gryname ore. Natūralu, kad dėl šios priežasties daugelis skuba užtikrinti savo kiemo bei sodo jaukumą. Juk tinkamai parinktas apšvietimas užtikrina ne tik saugumą, bet ir malonų stilių, kur gera leisti laiką. Poilsio bei saugumo zonos, vieta prie įėjimo į kiemą, takų ar dekoratyvinis apšvietimas reikalauja daug dėmesio. Tad į ką reikėtų atkreipti dėmesį?

Takų apšvietimas – ne tik saugumui užtikrinti

Originalios sodo aplinkos kūrime kuo puikiausiai pasitarnauja takų apšvietimas. Tai ne tik saugus ir padedantis orientuotis aplinkoje, bet ir įdomus pasirinkimas. Šioje vietoje yra daugybė variantų, todėl kiekvienas nesunkiai gali atrasti priimtiniausią sprendimą. Itin populiariu pasirinkimu, kurį prireikus nesunku pakeisti, galima laikyti į žemę įsmeigiamus, saulės energija veikiančius šviestuvus, stebinančius išties plačia skirtingų dizainų gausa. 

Tiems, kurie nori atskleisti takų formą ir suteikti sodui išskirtinį įspūdį, verta pagalvoti apie įleidžiamus šviestuvus. Renkantis šviestuvą svarbiausia atkreipti dėmesį į savo poreikius, atsakyti į klausimus, kokio stiliaus ir ryškumo šviesos tikitės, kiek šviestuvų prireiks ir kokios priežiūros skirtingi variantai reikalauja. 

Nepamirškite dekoratyvinių sprendimų

Šiais laikais sukurti akis traukiantį apšvietimo dizainą nėra taip sudėtinga. Net ir mažiausi akcentai gali iš pagrindų pakeisti jūsų sodo įvaizdį. Gėlės, krūmai, medžiai ar vandens telkinukai – puikūs elementai puošybai net ir tamsiuoju paros metu. Tereikia kūrybiškai pažvelgti į apšvietimo idėjas! Pakabinami, įleidžiami, įsmeigiami, pastatomi šviestuvai, kryptiniai prožektoriai, saulės energija įkraunami variantai ar netgi lempučių girliandos kuria neįtikėtinas, žaismingas, spalvas paryškinančias kompozicijas. Sunku pasirinkti? Svarbiausia, skirkite tam pakankamai laiko, įvertinkite, kuriose prekybos vietose galite gauti jums tinkamiausią apšvietimo variantą. Pasinaudokite galimybe įsigyti originaliam apšvietimui skirtas priemones pigiau ir patogiau internetu. O tam, kad vėliau netektų gailėtis, labai svarbu vengti skubotų sprendimų. 

Sodo apšvietimas atlieka daugybę funkcijų, todėl jo įrengimas – atsakingas procesas. Kurkite sodo grožį rinkdamiesi patikrintus ir geriausius apšvietimo variantus. Geriausia investuoti į kokybiškas, tvirtas ir laikui bėgant leidžiančias sutaupyti priemones, pavyzdžiui, LED lemputes. Tiesa, kurdami apšvietimą nepersistenkite, venkite pernelyg daug skirtingų variantų – visur reikalingas saikas. Tik taip aplinka atrodys maloniai bei stilingai. 

Share this Post