ECO “žalieji” produktai baseinų, fontanų srityje

Administratorius/ November 12, 2018/ Sodo technika

Taip vadinami ECO produktai (tai ne ekonominės klasės, bet su ekologiškumu siejami produktai) ir toliau sėkmingai užima vis didesnę rinką visose prekybos bei paslaugų srityse. Ir tai jau yra visiškai natūralu, lyg konstanta šiuolaikinių produktų. Neatsilieka gamintojai baseinų, fontanų ar tvenkinių srityje. Kasmet pasiūlydami vis daugiau įvairios paskirties prekių, kurios naudojamos kartu su vandeniu. Aptarsime trumpai šias sritis ir kelis produktus.

Baseinai, labai praktiškas produktas šioje srityje, baseino vandens šildymas nuo saulės energijos, ne nuo elektros ar namo katilo, bet nuo saulės energijos. Toks lauko baseino šildymas papildomai nieko nekainuoja, išskyrus pačio įrenginio įsigijimas. Esant palankioms saulės sąlygoms, baseino vandens temperatūrą galima pakelti apie 6 laipsnius C. Ir jei yra pasiekiami tokie rodikliai, tai yra įspūdingi rezultatai, pasitelkus tik saulės energiją. Šildymas nekainuoja, o ir pačiam įrenginiui, nelabai galimi gedimai, viskas paprasta ir elementaru. Ir tai iš tikrųjų veikia, galite išbandyti patys, visiems besimaudantiems tikrai patiks, ypač moterims ir vaikučiams. Taip pat gamintojai siūlo ir baseino priežiūrą, tai yra automatinius baseino valymo robotus, kurie veikia nuo saulės energijos. Tiesiog nuostabu, įleidote robotą į baseiną ir jis dirba savo darbą, jei ir ne visuomet pilnu pajėgumu, bet juk nemokamai, elektros skaitliukas dėl to nesisuka. Dar būtinai reikia paminėti ir taupesnį LED baseinų apšvietimą, kuris jau yra standartinėje įrangoje įsirengiant naują baseiną, ar keičiant perdegusias galingas ir daug elektros vartojančias halogeninius prožektorius.

Fontanai, tai įvairios paskirties vandens siurbliai, kurie naudoja apie 60 procentų mažiau elektros energijos, tai yra našumas toks pats, o galia mažesnė. Tad jei fontano veikimą ribojote, su tokiais siurbliais fontanas gali veikti ilgiau, veiks ilgiau, o mokėsite kaip ir mokėjote, arba veiks kaip ir iki šiol, bet mokėsite už elektrą dvigubai mažiau. Išties labai praktiškas gamintojų sprendimas, ekologiniu požiūriu. Yra dar ir kiti sprendimai, kur elektra nieko nekainuos, o fontanas veiks, ir žinoma, turbūt pagalvojote būtent apie siurblius, kurie yra maitinami nuo saulės energijos. Teisingai! Pamato saulę ir veikia, veikia ir veikia, ir ne tik šiaip sau veikia, bet sukuria puikius vandens vaizdus bei vandens garsus. Fontanų srityje taip būtinai reikia paminėti apšvietimą, tai įvairios paskirties, galingumo, po vandeniu ir virš vandens veikiančius LED prožektorius, tai maždaug apie 10 kartų mažiau naudojantys elektros, lyginant su įprastais halogeniniais prožektoriais. Vis dažniau žmonių mėgstami RGB, besikeičiančių spalvų apšvietimas. O jei nenorite visai mokėti už elektros energiją, belieka naudoti prožektorius veikiančius nuo saulės energijos, kurie gali veikti taip pat ir po vandeniu ar virš vandens, sukurdami jaukesnę aplinką.

Straipsnis parengtas www.baseinaifontanai.lt

Iki susimatymo!

Share this Post