Privalomasis automobilio draudimas

Administratorius/ July 27, 2016/ Auto technika

Tikriausiai nėra tokio vairuotojo, kuris nežinotų, jog privalomasis TPVCA draudimas yra būtinas visiems turintiems transporto priemonę. Jis ne tik užtikriną, jog yra garantija, jog kelyje jausitės saugesnis, bet ir atsitikus eismo įvykiui jums ir kitiems asmenims padengs žalą. Tačiau, kai kuriems trūksta žinių ir informacijos apie TPVCA draudimą, todėl skubame suteikti pagrindinę informaciją bei atsakysime į rūpimus klausimus.
Privalomasis TPVCA draudimas draudžia šias transporto priemones:
—lengvuosius automobilius;
—motociklus;
—mikroautobusus bei autobusus;
—krovinines transporto priemones;
—traktorius, ūkio šakos techniką;
—lengvųjų ir krovininių automobilių priekabas.
Dėl ko yra draudžiama šiuo draudimu?
Nelaimės atveju kelyje reikia, kad draudimas išmokėtų žalą kitiems asmenims, jeigu jūs atsitrenkėte į jų transporto priemonę ir pažeidėte kėbulą ar vidinę elektroniką. Privalomasis TPVCA draudimas turi būti galiojantis, antraip turėsite didelių bėdų. Kalbant apie jo galiojimą kitose šalyse. Tai jis turi teisiškai numatytą galiojimą visuose Europos Sąjungos šalyse bei Šveicarijoje ir Norvegijoje.
Draudimo suma
Kiekvienoje valstybėje jis yra skirtingas ir nurodomas tos šalies teisės aktuose, todėl maksimalus išmokos dydis gali šiek tiek kisti. Mūsų šalyje automobilio draudimas  išmoka 100 000 eurų už žalą kito asmens turtui, o 500 000 eurų už kito asmens sveikatos sutrikdymą. Todėl neretai žmonės išgirdę tokias sumas puola daryti avarijų, tačiau draudimo sistemos negalima taip lengvai apgauti. Kalbant apie įmoką, tai Lietuvoje lengvosios transporto priemonės įmoka uŴ35 eurų, o pats dydis dažniausia priklauso nuo vairuotojo stažo, amžiaus, transporto priemonės naudojimo pobūdžio, darbinio tūrio, bei žinoma padarytų avarijų skaičiaus. Kuo daugiau vairuotojas yra padaręs avarijų, tuo didesnis yra įmokos dydis. Po avarijos draudimas sumoka tokią sumą, koks yra pats nuostolio dydis. Daugiau apie draudimo kainas galite sužinoti apsilankę http://www.ld.lt/privalomasis-draudimas.

Share this Post