Ar daug lietuvių perka automobilio detales internetu?

Administratorius/ August 5, 2016/ Auto technika

Lietuviai – gana konservatyvi tauta ir įvairiomis naujovėmis patiki ne iš karto. Tik praėjus kuriam laikui, įvertinę kitų – draugų, šeimos, kolegų – patirtis jie ryžtasi patys pabandyti prieš tai dar nemėgintą naujovę. Vienas ryškiausių to pavyzdžių, puikiai iliustruojančių tokią tendenciją, yra automobilių dalys internetu, parduodamos elektroninėse auto detalių parduotuvėse. Nors pasaulyje jau kuris laikas, kaip didžioji dalis žmonių perka daiktus per atstumą, Lietuvoje šis įprotis formuojasi po truputį ir labai atsargiai. Galima pasidžiaugti, jog paskutiniu metu automobilių detalės internetu užsisakomos vis dažniau. Ką tai reiškia? Visų pirma, tai ženklas, kad Lietuvos žmonės jau apsiprato su mintimi, kad parduotuvės virtualioje erdvėje yra patikimas būdas įsigyti reikalingą prekę. Kitas dalykas, dažnėjantis apsipirkimas internetu byloja apie pasikeitusį žmonių gyvenimo ritmą: jie nebeturi tiek laiko važinėti po parduotuves ir ieškoti tam tikrų daiktų. Vietoj to, jie prioritetą teikia elektroninėms parduotuvėms.

Iš tiesų ilgą laiką manyta, kad autodetales internetu pirkti nėra saugu – juk ką gali žinoti, gal pardavėjas įkiš sugadintą, blogą, su defektu detalę ir pasiėmęs Jūsų pinigus dings lyg į vandenį. Žinoma, visos elektroninės prekybos gyvavimo metu pasitaikė ir tokių atvejų, tačiau paskutiniu metu, jų užfiksuojama vienetai. Automobilių detalės internetu – tai saugus ir ypač greitas būdas, nusipirkti patikimą ir aukštos kokybės dalį Jūsų transporto priemonei.

Dabar Lietuvoje (o pasaulyje ypatingai!) yra ne viena elektroninė parduotuvė, parduodanti autodalis internetu. Visos jos siūlo platų asortimentą ir užtikrina produkcijos patikimumą. Auto dalys internetu parduodamos šalia prekės, jos kainos pateikiant ir išsamų aprašymą. Be to, netikus ar aptikus kokį nors gamybinį defektą, pardavėjai, siūlantys autodetales internetu, sutinka per 14 dienų pakeisti jas naujomis arba grąžinti pinigus. Tai taip pat užtikrina ir vartotojų teisės. Todėl Jūsų technikai reikalingos detalės bet kuriuo atveju bus tinkamos naudoti.

Taigi, kaip galima pastebėti, palaipsniui įsibėgėjusi mada pirkti daiktus internetu, palietė ir technikos mylėtojus. Transporto priemonių savininkai ar automobilių servisai vis dažniau siūlo automobilių detales internetu, o jas perkančių žmonių skaičius kasdien auga. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje ir kituose šalies miestuose didėja pirkėjų, kasdien besinaudojančių elektronine prekyba. Viena, tačiau daug lemianti jų pasirinkime smulkmena, auto detalių akcijos ir žemesnės nei tikrose parduotuvėse kainos.

Share this Post