Technologijų nauda logistikai

Administratorius/ October 10, 2016/ Auto technika

Kroviniai po Lietuvą keliauja nuo taško A iki taško B, bet tai, kad logistikos procesas įvyktų reikia nueiti nemažą kelią nuo vežėjo paieškos iki pristatymo. Logistika Lietuvoje išties yra išsivysčiusi, o įvairiausių vežėjų kompanijų mūsų šalyje yra išties labai daug. Nenuostabu, kad tai konkurencinga sritis, o naujoms įmonėms sunku įsikurti dėl senųjų valdžios. Tačiau ir senosios įmonės negali būti stagnacijoje, nes kiekvienais metais yra vis kiti reikalavimai atsinaujinant transportą bei įrangą.

Tarkim, Lietuvoje šį rudenį buvo pristatytas naujasis SCANIA vilkikas, kuris moderniosiomis technologijomis lenkia kitus vilkikus. Naujos kartos transportas leidžia ne tik greičiau, bet ir pigiau pasiekti norimą tikslą, kadangi naujas SCANIA modelis sutaupo, net iki 5 procentų kuro sąnaudų. O naujausia įranga bei sistemos suteikia vairuotojui patogumą. Galiausiai, naujieji SCANIA vilkikai yra saugesni kelyje, nes turi automatinio stabdymo sistemą. Tad visi eismo dalyviai jausis saugiai kelyje. Taip kroviniai po Lietuvą bus gabenami efektyviau, kokybiškiau bei greičiau. Dėl šios priežasties kiekviena logistikos kompanija turėtų pasirūpinti savo transporto parko atsinaujinimu.

Ne tik vilkikai turi būti atsinaujinę, kad kroviniai po Lietuvą būtų gabenami greitai ir tikslingai, reikia pasirūpinti ir sistemomis, kurios paspartintų darbo kokybę. Tiek sandėlio darbuotojai, tiek vadybininkai turi turėti išmanias įrangas. Tarkim, vadybininkai specialius navigacinius žemėlapius, kurie padeda matyti, kurioje vietoje yra jų gabenamas krovinys. Jei sistemoje matomas koks nors nukrypimas, galima paskambinti vairuotojui bei sužinoti maršruto nukrypimo priežastis.

Taigi, logistikos sistema Lietuvoje yra išties išvystyta, o naujovės kasmet pasiekia transporto įmonės vadovus, tačiau svarbiausia norėti atsinaujinti ir teikti kokybiškas paslaugas, nes tik jų dėka klientai visuomet bus patenkinti gaunamais rezultatais.

Share this Post