Spausdintuvai – mūsų dabartis ir ateitis

Administratorius/ April 20, 2017/ Biuro technika

Ne paslaptis, kai atsirado spausdintuvai, mūsų gyvenimas palengvėjo ir patobulėjo mažiausiai kelis kartus. Iš pradžių, buvo tikėtasi, kad šis prietaisas susilauks pripažinimo ir taps ganėtinai populiarus, tačiau niekas net nenuspėjo kokia iš tiesų sėkmė jo laukia.

Patys pirmieji pasaulį išvydo plaktukiniai spausdintuvai. Šie spausdintuvai buvo pirmieji ir vieninteliai, kurių mechanizmą sudarė raidžių pavidalo plaktukėlių rinkinys. Visas tokio spausdintuvo veikimo principas buvo ganėtinai paprastas. Plaktukinis spausdintuvas veikdavo, kai juo besinaudojantis žmogus liesdamas raides leisdavo spausdintuvui smūgiuoti į popierių ir taip jas perkelti ant švaraus balto lapo. Tačiau ilgai šis spausdintuvas neužsibuvo. Dėl ribotų galimybių ir dėl to jog juo nebuvo galima spausdinti grafinių vaizdų, jis buvo greitai pamirštas ir pakeistas į dar naujesnį terminį spausdintuvą.

spausdintuvai su akcija

Kitaip nei plaktukinį spausdintuvą, terminį spausdintuvą sudaro trys pagrindiniai elementai. T.y. Terminė galvutė, speciali juostelė bei žinoma popierius. Dėl puikaus veikimo, šie spausdintuvai yra naudojami ir šiomis dienomis. Dažniausiai parduotuvėse. Dar vieni, puikūs spausdintuvai, kurie atkeliavo kiek vėliau nei terminiai yra adatiniai spausdintuvai. Trumpai tariant, adatiniai spausdintuvai išsiskiria savo mechanizmu, kurį sudaro adatos. Adatos iš taškų suformuoja tekstinį bei žinoma grafinį vaizdą. Deja, nors taškiniai spausdintuvai yra pripažįstami labiau nei terminiai ar plaktukiniai, jie turi ir nemažai neigiamų savybių. Jie veikia itin garsiai, lėtai bei nesuteikia idealios spausdinimo kokybės. Būtent dėl šios priežasties, šiandieną mes turime rašalinius bei lazerinius spausdintuvus, kurie puikiai atlieka savo darbą. Dabar galite dažnai matyti tokio tipo spausdintuvus, ofisuose, mokyklose bei kitose viešose ar paprastose įstaigose. Be jų neapsieina niekas. Ką jau kalbėti jog spausdintuvai perkelia visą mums reikalingą informaciją iš kompiuterio ant balto popieriaus lapo vos per kelias sekundes. Nenuostabu ir tai, kad spausdintuvų akcija, kainos bei visos kitos nuolaidos dabar yra gan didelės. Juk visi norime gyventi kokybiškai bei turėti ilgaamžį spausdintuvą savo namuose.

O dabar tik laiko klausimas, kada gi vėl atsiras dar naujesnis, patrauklesnis ir daugiau puikių savybių turintis spausdintuvas. Ar bent nutuokiate koks jis galėtų būti? Greičiausiai, tai bus trimatis spausdintuvas, kuris mus nustebins dar nematytomis galimybėmis.

Share this Post