Vietoj garažo – stoginė automobiliui

Administratorius/ April 3, 2017/ Auto technika

Individualų namą projektuojantiems ir įsirenginėjantiems, neabejotinai, kyla klausimas, kur laikyti automobilį, o kartu ir sodo rakandus – žoliapjovę, sodo įrankius ir panašiai. Yra keletas skirtingų variantų, kiekvienas iš jų turi savų privalumų ir trūkumų.

Populiariausias variantas yra, be abejo, garažas, nesvarbu, ar viename statinyje su gyvenamuoju namu, ar atskiras statinys. Tačiau ne visada yra galimybės jį turėti dėl finansinių arba erdvės trūkumo priežasčių. Namas su garažu yra brangesnis, o statyti atskirą pastatą gali būti ne tik brangu, bet ir trūkti vietos sklype.

Neturintys galimybių turėti garažą nusiminti neturėtų, nes tam yra pigesnė, bet ne mažiau praktiška alternatyva – stoginė automobiliui. Šis statinys vasarą puikiai apsaugo automobilį nuo tiesioginių saulės spindulių ir neleidžia automobiliui įkaisti. Žiemą lygiai taip pat suteikia apsaugą nuo sniego ir apledėjimo, automobilis per daug neįšąla, nes yra apsaugotas nuo atšiauraus vėjo. Žinoma, apsauga nebus lygiai tokia kaip garaže, tačiau nepalyginamai geresnė nei laikyti automobilį lauke. Beje, stoginė gali būti skirta laikyti vieną arba du automobilius pagal poreikį.

Statyti stoginę reikia gerai įvertinus erdvę ir išsiaiškinus, iš kurios pusės dažniausiai pučia vėjas, šviečia saulė ir kur žiemą daugiausiai pripusto. Todėl architektai pataria stoginę statyti naujoje gyvenamojoje vietoje pragyvenus visus sezonus. Ją statyti galima tiek prie namo, tiek atskirai nuo gyvenamojo namo. Yra galimybė stoginėje įsirengti sandėliuką ir ten laikyti visus sodo rakandus, dėl to tikrai nereikia atskiro sodo namelio arba, tuo labiau, garažo.

Taigi neturintiems galimybės turėti garažą yra puiki alternatyva – stoginė vienam arba dviems automobiliams, kuri gali būti įrengta su sandėliuku, todėl tinkama laikyti net sodo įrankius ir kitus rakandus.

Share this Post