Kepsninių ypatumai

Administratorius/ March 27, 2018/ Sodo technika

Kepsninės yra vienas geresnių žmonijos sukurtų prietaisų. Tai kažkiek primena senus laikus, kai žmonės kūrė ugnį, šokdavo šokius aplink laužą ir kepdavo sumedžiotus gyvulius. Dabar tai vyksta žymiai paprasčiau. Parduotuvėje galima įsigyti ne tik jau “sumedžiotą” gyvulį, bet ir jau marinuotą bei iškeptą mėsą. Tačiau ir šiais laikais yra mėgėjų, kurie trokšta pabūti gamtoje ir išsikepti gardžių patiekalų.

Kepsninės yra puikus prietaisas, kuris nereikalauja daug žinių, norint išsikepti mėsą. Dažniausiai netgi yra reguliuojama karščio banga, kad kepama mėsa nesudegtų liepsnoje. Aišku, geriausia pačiam prižiūrėti ir kontroliuoti situaciją. Taip pat yra įvairių kepsninių įranga, kuri gali padėti lengviau naudotis kepsnine ir paprasčiau išsikepti norimą patiekalą. Kepsninių priedai nėra būtini, tačiau rekomenduojami, norint patiekalą ragauti dar sveikesnį ir skanesnį. Kitą kartą kepsninių įranga gali padėti jums patiems jaustis patogiau kepant lauke.

Tam tikri priedai gali būti naudojami ir pagardinti kepamą patiekalą. Kepsnys bus žymiai skanesnis, jei įdėsite įvairių priedų bei marinuosite mėsą iš anksto. Žinoma, parduotuvėje galima nusipirkti jau marinuotą mėsą, tačiau jos skonis bus žymiai skanesnis, jei tai padarysite patys. Kai kurie žmonės nemėgsta, kai kepsnys būna per sūrus, o perkant parduotuvėje jūs rizikuojate būtent tokį marinatą ir gauti.

ant laužo keptas maistas

Kepimas kepsninėse jau tapo mada ir lietuvių įpročiu tik atšilus orams. Visi išvažiuoja į kaimelius prie ežero, pasikviečia didelę žmonių kompaniją ir kepa pačius įvairiausius patiekalus. Moterys dažniausiai rūpinasi mėsos marinavimu namuose, daržovių gausa bei prieskoniais, vyrai dažniausiai rūpinasi kepimu, kad mėsa iš tiesų būtų iškepusi ir nesudegusi. Sudeginti mėsą yra gana neįprastas dalykas, dažniausiai tai nutinka, jei pradedama kepti per anksti, dar nesudegus visoms žarijoms. Reikėtų visgi stebėti, kiek laiko yra kepama ir kaip ilgai. Šašlykai, kepsniai yra kepami žymiai ilgiau nei bulvės, žuvis ir dešrelės.

Kepant nebūtina visą laiką stovėti prie kepsninės, svarbiausia, vis grįžti prie jos kas 20 min ir stebėti laiką, kada reikėtų “apversti” mėsą. Pabūkite su šeima, draugais, pasimėgaukite grynu oru bei saulute.

Taigi, susidėkite visus reikiamus daiktus ir ruoškitės vasaros sezonui. Smagaus kepimo!

Share this Post