Kas yra automobilio prošvaisa

Administratorius/ June 10, 2019/ Auto technika

Kiekvienam prieš įsigyjant automobilį tenka atlikti nemažai namų darbų. Reikia prisiminti įvairias sąvokas ir įsigilinti į reikalingas ir svarbias automobilio funkcijas. Pasiruošimas prieš perkant transporto priemonę gali būti itin svarbus jei įsigyjamas naudotas automobilis. Neretai pardavėjai bando apgauti ar nepateikia teisingos informacijos apie automobilio parametrus.

Be abejo išsirinkus tą vienintelį galima nuvykti į pasirinktą autoservisą ir atlikti nuodugnią jo apžiūrą. Tuomet atsiskleidžia tikrieji faktai apie transporto priemonę ir netikėtai išlenda trūkumai, kurių anot pardavėjo nebuvo. Tačiau daugelis nepaisant visų techninių automobilio parametrų, taip pat atkreipia dėmesį į jo aukštį.

Kas yra automobilio prošvaisa

Taigi Lietuvoje priimtina matuoti automobilio aukštį nuo žemės pasilenkiant ir apžiūrint atstumus nuo priekinio ir galinio buferio. Visgi geriausia ir naudingiausia būtų žinoti automobilio prošvaisą. Prošvaisa nusako atstumą nuo kelio dangos iki žemiausios automobilio dalies. Pavyzdžiui daugelyje lengvųjų automobilių prošvaisa gali būti nuo 18 iki 20 centimetrų.

Toks atstumas tarp automobilio žemiausios dalies ir kelio dangos leidžia komfortiškai judėti mieste ir įveikti atsiradusias kliūtis negadinant automobilio. Žinoma prošvaisa labai priklauso ir nuo automobilio tipo, paskirties ir gamintojo. Neretai sportinės klasės automobiliai gaminami žemesni, o miesto visureigiai dažniausiai prasideda nuo 22 centimetrų prošvaisos.

Tiem kas mėgsta keliauti ir lankytis miškuose ar kituose mažiau naudojamose kelių ruožuose rekomenduojama įsigyti automobilį su didesne prošvaisa, kad būtų išvengta papildomų gedimų ne laiku ir ne vietoje. Taip pat važiuojant ir kliudant transporto priemonės dugną gali atsirasti defektų, kuriuos paskui būna ganėtinai sunku pašalinti.

Dėl šios priežasties, prieš perkant automobilį, nesvarbu ar tai būtų naujas ar naudotas, reikėtų apsvarstyti kur norėsite su juo važiuoti ir atsižvelgti į savo gyvenimo būdą.

Share this Post