Svarbiausi dalykai renkantis riedlentę

Administratorius/ July 12, 2019/ Auto technika

Jeigu skaitai šį įrašą, tai turbūt patenkti tarp tos nedidelės žmonių dalies Lietuvoje, norinčių gatves šlifuoti ne tik ilgomis kelnėmis ar sijonais, tačiau ir praslysti lenta su pritvirtintais nedideliais ratukais. Tinkamam slydimui reikalingas tinkamos riedlentės pasirinkimas. Pasirinkti ją, ypatingai, jei esi naujokas šiame reikale ir reikalinga priemonė geram startui, nebus sudėtinga, kadangi yra vos keletas svarbiausių elementų, į kuriuos reikės atkeipti dėmesį.

Lentos pasirinkimas

Tai svarbiausia riedlentės dalis, standartiškai ~80 cm ilgio ir nuo 18 iki 22 centimetrų pločio. Platesnę lentą reikėtų rinktis tuomet, jeigu riedant norisi stabilumo ir lengviau išlaikyti pusiausvyrą. Siauresnė pasitarnaus tuo atveju, jeigu planuojate daryti triukus ant turėklų (dažniausiai tokias renkasi jau labiau patyrę riedėtojai, todėl šiuo atveju, platesnės riedlentės pasirinkimas bus tinkamesnis sprendimas). Renkantis riedlentę, svarbu atkreipti dėmesį ir į jos paviršių – standartiškai jis padengtas švitriniu popieriumi. Toks padengimas skirtas pusiausvyros išlaikymui, kad neslystų kojos. Tarp didelės gausos, galima rasti riedlenčių, kurios tokio paviršiau neturi, todėl nesuklysk renkantis.

Ašių svarba

Ašys gali būti žemos, vidutinės arba aukštos. Žemas rinksis “rampininkai”, o miesto gatvėmis riedantys riedlentininkai rinktis lentas su aukštesnėmis ašimis, tam, kad važinėjimas būtų stabilesnis. Atkreipk dėmėsį, kad ašys būtų su guminiais amortizatoriais – tokia reidlentė tarnaus gerokai ilgiau.

Kokią svarbą užima ratukų pasirinkimas?

Ratukų pasirinkimo svarba ne mažesnė nei pačios lentos. Pasirinkimas priklauso vėlgi nuo paskirties: važinėsi miesto gatvėmis, parkuose? Ar leisi laiką rampose? Važinėjimui gatvėse reikėtų rinkti mažesnius ratukus. Kietesnių ratukų pasirinkimas užtikrina lėtesnį jų nusidėvėjimą, todėl nereikės taip greitai keisti. Jeigu planuoji būtų rampų karalius (ar karalienė), tuomet rinkis minkštesnius ratukus su didesniu skersmeniu.
Yra ir kitų elementų, kuriuos galima lyginti renkantis riedlentę – pvz. medžiaga, iš kurios ji pagaminta – tačiau svarbiausi pradedančiajam visada bus: lenta, ašys, ratukai. Sėkmės renkantis!

Share this Post