Sandėlio valdymo sistemų nauda įmonėms

Administratorius/ September 2, 2019/ Aukštosios technologijos

Valdyti sandėlius taip kaip buvo daroma prieš 10 metų gali sau leisti tik nedidelės įmonės arba nišinių produktų gamintojai. Visiems kitiems gamybininkams ir distributoriams informacija apie produkciją tai ne tik tai kada produkcija buvo gauta ar išsiųsta iš sandėlio. Sandėlio valdymo sistemos analitikos duomenys atskleidžia kaip geriau planuoti procesus, organizuoti įrangos ir darbuotojų darbą. Bet kuri bent kiek modernesnė įmonė šiais laikais jau turi įdiegtas sandėlio valdymo sistemą o naujoms kurios dar tik ruošiasi tai daryti ilgametę patirtį šioje turinti Terra IT išvardino kokios naudos gali tikėtis įmonė.

Visų pirma, tokios sistemos įdiegimas iš karto pagerina procesų valdymą sandėlyje. Nesvarbu su kokiais produktai ar žaliavomis dirbate, pritaikymo būdai yra labai lankstūs, procesai sujungti su automatizuota prekių kodų nuskaitymas, svėrimo ar kitokio matavimo įranga. Procesų automatizavimas tai mažesnė našta personalui, galimybė jų dėmesį nukeipti kitoms užduotims vykdyti, operatyviau reaguoti į iškilusias problemas. Sujungus sandėlio valdymo sistema su transporto, vadyba perkeliama į visiškai kitą lygmenį. Daug lengviau planuoti ir įvykdyti pristatymus laiku, tiksliai žinoma kada kokie kroviniai turi būti išvežti, kada yra didžiausia tikimybė dėl procesų sulėtėjimo ir panaši informacija leidžianti našiai valdyti verslą.

Darbuotojų darbo efektyvumas priklauso ne nuo jų skaičiaus ir nuo sandėlio dydžio, ar darbai automatizuoti, kokie yra reikalavimai krovinių pakavimui ir krovimui. Darbo jėgos efektyvumo matavimas, valdymas ir optimizavimas yra sėkmės raktas. Darbuotojų darbas privalo būti apskaičiuojamas ir analizuojamas pvz. kokį atstumą nukeliavo per dieną darbuotojas, kiek pakuočių supakavo, pakrovė per tam tikrą laiką. Nereikia pamiršti kad darbuotojas nėra robotas, tam kad užduotis atiliktų efektyviai ne mažiau svarbu psichologinė ir finansinė motyvacija, pasitenkinimas darbo aplinka ir sukuriama verte.

Share this Post