Patarimai, kaip patogiai keliauti autobusu

Administratorius/ January 31, 2020/ Auto technika

Autobusas yra viena iš pigiausių ir patogiausių transporto rūšių. Kelionių autobusu pasiūlymus dažnas renkasi ne tik keliaudamas po savo šalį, bet ir leisdamasis į nuotykius svečiose šalyse. Žinoma, tokia kelionė nėra tokia greita kaip lėktuvu, ar tokia romantiška kaip kelionė traukiniu, tačiau turi savo privalumų. Norėdami pasiruošti kelionei ir sužinoti daugiau apie lankytinas vietas bei gauti patarimų įvairiais kelionių aspektais, apsilankykite apkeliauk.lt. Štai Jums keli patarimai, kaip keliauti autobusu, kad Jūsų patirtis būtų kuo malonesnė.

            Rinkitės naktinį autobusą

Jei keliaujant Jūsų nedomina kraštovaizdis pro autobuso langą, o tik norite nusigauti iš taško A į tašką B, rinkitės kelionę naktiniu autobusu. Tai Jums padės sutaupyti laiko, o atsibusite jau atvykę į savo kelionės tikslą.

            Pasiimkite antklodę ir kelioninę pagalvę

            Antklodė ir kelioninė pagalvė gali padėti Jums jausti kur kas patogiau ir jaukiau, miegant važiuojančiame autobuse. Taip pat antklodė Jus gali apsaugoti nuo šalčio, kai autobuso oro kondicionavimo sistema dirba pernelyg intensyviai.

            Naudokite ausų kištukus ir akių kaukę

            Ausų kištukai ir akių kaukė garantuos, kad triukšmas ir šviesa Jums netrukdys ilsėtis. Pasitaiko, kad kiti keleiviai būna triukšmingi, junginėja šviesas.

            Susipakuokite keletą užkandžių ir gėrimų

            Nors autobusai kas kiek laiko sustoja, kad galėtų pasipildyti degalų ir leistų žmonėms nusipirkti užkandžių, tačiau dažnai pakelės maitinimo įstaigos būna gana brangios. Įsidėję savų užkandžių autobuse, neabejotinai sutaupysite pinigų, o sustojimo laiką galėsite skirti „kojoms pamankštinti“.

            Atidžiai išsirinkite savo vietą

            Dažnai saugiausios ir patogiausios vietos būna autobuso viduryje ir priekyje, o važiuojant autobuso gale stipriau jaučiasi siūbavimas. Taip pat apmąstykite, ar norite sėstis prie lango ir grožėtis kraštovaizdžiu, ar Jums priimtinesnis pasirinkimas užsiimti vietą šalia praėjimo.

            Nusiaukite batus

            Patikėkite, kelionė su autobusu be batų yra kur kas smagesnė. Tiesa sakant, tai padeda atsipalaiduoti ir pasijusti žymiai geriau.

            Apmąstykite savo galimas veiklas

            Jei važiuojant autobusu Jums yra sudėtinga miegoti, apmąstykite kuo galėtumėte užsiimti. Šiais laikais dažname autobuse yra nemokamas internetas, kuriuo galite naudotis. Taip pat visada į kuprinę galite susipakuoti įdomią knygą, kurią galėsite skaityti kelionės metu.

Keliaujant autobusu su daug nepažįstamų žmonių atsiranda daug progų susipažinti ir pabendrauti, pasidalinti savo kelionių įspūdžiais, todėl tokios kelionės tampa dar ypatingesnės ir suteikia daugiau patirties. Taigi, daug nesvarstykite – pakuokite kuprinę, pažiūrėkite, kokie patys geriausi kelionių pasiūlymai ir leiskitės į savo gyvenimo nuotykį.

Share this Post