Remontuoju automobilį pats: kokios įrangos reikia?

Administratorius/ July 31, 2020/ Auto technika

Pasirinkę remontuoti automobilį namuose – susipažinsite su savo automobiliu dar geriau nei iki šiol! Žinosite, kokie tiksliai darbai buvo atlikti. Užsakinėdami ar ieškodami autodalių žinosite jų tikrąją kilmės vietą ir kokybę. Galbūt tokiu būdu rasite naują hobį, kuris padės Jums atsipalaiduoti! Jei tai seniai pamėgta veikla, galbūt reikia atnaujinti įrankių pasirinkimą garaže?

Apsisaugojimo priemonės

Vietoje, kurioje tvarkysite automobilį, rekomenduojame turėti visas reikalingiausias priemones, kurios tam tikrose situacijose galės padėti apsaugoti Jūsų sveikatą bei gyvybę. Juk automobilio remontas nėra toks pat saugus kaip knygos skaitymas? Remontuojant automobilį gali tekti po juo palysti, ką nors pjauti ar virinti. Tad visuomet turėkite vaistinėlę. Vaistinėlės turinys turėtų būti toks pat, kokį privalote turėti pačiame automobilyje. Pleistrai, tvarsčiai, žirklės, tvarsčiai nudeginimams, sterilios pirštinės, pirmosios pagalbos suteikimo aprašymas. Taip pat, erdvėje, kurioje atliekamas automobilio remontas, rekomenduojame turėti gesintuvą. Virindami, lituodami ar pjaudami galite uždegti dulkes, pavyzdžiui, padangų dulkės yra neįtikėtinai degios, smilkstančios. Atidžiai užsiimdami kokia nors veikla galite nepastebėti, jog už Jūsų nugaros jau yra susidaręs gaisro židinys. Laikykite gesintuvą lengvai ir greitai prieinamoje vietoje.

Įrenginiai

Garsas iš po variklio dangčio visai ne toks koks turėtų būti? Pakėlus jį pastebėjote, jog reikia remontuoti tam tikrą detalę, bet jus nustebino susikaupusių dulkių kiekis? Prieš automobilio remontą rekomenduojame išvalyti visas dulkes, geriau matysite ir dulkės nedirgins kvėpavimo takų. Tai padaryti galite įsigydami oro kompresorių! Šis įrenginys Jums pravers ne tik prieš ir po remonto darbų išpūsti visas dulkes, bet galėsite jį panaudoti padangų pūtimui ir kt. Remontui Jums taip pat bus reikalingi raktai, galvutės ir įvairių paskirčių replės. Kam reikalingos įvairios replės? Vienos iš jų yra skirtos žarnų sąvaržoms, kitos tepalo aušintuvui. Raktai reikalingi atsukti ir priveržti įvairiausias dalis. Geriausias pasirinkimas būtų įsigyti kartų bei galvučių rinkinius. Raktai būna standartinių dydžių, o galvutes išsirinkite Jūsų automobiliui tinkamas.

Aplinka

Prieš pradedant remontą – apžiūrėkite aplinką. Dažnai, remontuodami automobilį, kelias valandas galime net nepažvelgti į laikrodį. Tad turite pasirūpinti ar erdvėje, kurioje pralesite laiką, nėra per karštą, per šalta ar per drėgna. Jei erdvėje per karštą – įsigykite bent ventiliatorių, kuris šiek tiek vėsins Jus, jei per šalta – pramoninis šildytuvas užima itin mažai vietos, o veikia neįtikėtinai gerai. Drėgmė gali būti jūsų didžiausiu priešu. Tai gali pakenti Jūsų sveikatai bei automobilio dalims. Autodalys – sparčiai reaguoja į drėgmę. Nerekomenduojame drėgnoje patalpoje atlikti remonto automobiliui, kuris gali užtrukti. Jei remontuodami užtruksite vos dieną ar dvi – išsinuomokite drėgmės surinkėją. Jis nuolat traukdamas drėgmę pavers oro kokybę geresne – padidės Jūsų darbo produktyvumas ir automobiliui nieko nenutiks!

Share this Post