Kaip neapsigauti perkant naudotą automobilį?

Administratorius/ November 11, 2020/ Auto technika

Daugelis vairuotojų, ypatingai pradedančiųjų, tikrai negali sau leisti pirkti itin prabangių, visiškai naujų mašinų. Būtent dėl šios priežasties renkamės jau naudotus automobilius, kurie vis dar yra ganėtinai geros būklės. Visgi, pirkdami transporto priemonę iš salono, neretai jaučiamės šiek tiek ramesni, jog ji bus techniškai tvarkinga. Visai kas kita yra įsigyti jau naudotą automobilį iš neoficialių pardavėjų. Patarimas pirkti tik iš salono tikrai neveiktų, kadangi mašinos ten yra ganėtinai brangios ir toli gražu ne visi žmonės gali sau tai leisti. Tad, kaip neapsigauti perkant naudotą transporto priemonę?

Pirmiausiai, jeigu yra galimybė, stenkitės pasirinkti pažįstamus asmenis ar tokius, kuriuos rekomenduotų Jūsų artimieji. Tai ne visada yra realu, tačiau, jeigu tokius žinote – geriau kreiptis į juos, mat tikimybė, jog būsite apgauti jau yra gerokai mažesnė. Taipogi, jeigu mašiną susiradote per skelbimus ar kitose internetinėse svetainėse, nepasitikėkite vien nuotraukomis, kadangi neretai šios gali būti itin apgaulingos. Jokiu būdu nesiųskite pinigų pardavėjui, kol dar nesusitikote gyvai, nesvarbu, kokius dalykus jis siūlys – rezervacijos mokestį ar kitas panašias melagystes. Verčiau jau keliaukite ieškoti kito automobilio, mat tokie pinigų pervedinėjimai tikrai gali pasibaigti apgaule, po kurios neturėsite nei mašinos, nei sumokėtos sumos. Vykdami apžiūrėti transporto priemonės, paprašykite pagalbos artimųjų, kurie geriau apie tai nusimano. Tegul jie keliauja kartu ir padeda Jums pastebėti trūkumus, kurių patys nepamatytumėte. Pirkdami automobilį įsitikinkite, jog gaunate visus reikalingus dokumentus, o jeigu ne, būtinai jų reikalaukite. Dar vienas žingsnis, kurį galite padaryti prieš keliaudami susitikti su pardavėju, tai susirašyti klausimus, kuriuos jam užduosite. Pavyzdžiui, pasiteiraukite, kodėl žmogus parduoda savo transporto priemonę, kiek laiko su ja važinėjo, kur įsigijo. Įsitikinkite, jog tikrai žinote ar mašina nebuvo patekusi į jokius incidentus. Paklauskite – galbūt yra problemų ar sugedusių detalių, apie kurias turėtumėte žinoti, kuriose vietose automobilis jau buvo taisytas iki šiol? Galiausiai, paprašykite, jog galėtumėte bent trumpam pavairuoti – taip patys pajausite ar transporto priemonė neturi akivaizdžių gedimų. Galiausiai – jeigu patiko automobilis ir ketinate jį pirkti – prieš pirkimą nuvežkite jį į autoservisą, kur specialistai nuodugniai jį patikrins. Be to, jeigu tik norite, galite paklausti pardavėjo su kokiomis padangomis parduodamas Jūsų trokštamas automobilis – ar į kainą įskaičiuotas žieminių, vasarinių padangų komplektai. Jeigu padangos nėra naujos arba jau nusidėvėjusios, pagelbėti Jums gali melga.lt padangos.

 Pirkti naudotą automobilį gali būti rizikinga, tačiau ne visi turime pakankamai santaupų tam, jog galėtume sau leisti įsigyti transporto priemonę iš salono. Tokiu atveju, išties svarbu rasti patikimą pardavėją, nepasitikėti vien tik internetinėmis nuotraukomis bei nesiųsti jokių pinigų iš anksto, kol dar ne pamatėte ir neišbandėte norimos prekės. Jeigu turite galimybę, apžiūrėti mašinos kartu pasiimkite ką nors, kas nemažai supranta apie automobilius. Įsitikinkite, jog gausite visus reikalingus dokumentus, taipogi, nepamirškite sužinoti kuo daugiau informacijos – kodėl transporto priemonė parduodama, kiek laiko ja buvo važiuota, į kokius incidentus ši buvo papuolusi. Pasiteiraukite, su kokiomis padangomis parduodamas automobilis – jeigu jos nėra universalios, galbūt į kainą įskaičiuoti tiek vasarinių, tiek žieminių padangų komplektai? Galiausiai – patys išbandykite patikusį automobilį bei nuodugniai patikrinkite jį autoservise tam, jog žinotumėte ar šis tikrai neturi jokių slaptų defektų, o tik tuomet priimkite sprendimą dėl transporto priemonės įsigijimo. 

Share this Post