Opel – kodėl verta įsigyti naują ar apynaujį šios markės automobilį?

Administratorius/ April 27, 2021/ Auto technika

Tarp automobilius vairuojančių žmonių netrūksta juokelių ir pašaipų, susijusių su viena marke – Opel. Nors yra ganėtinai populiarus pasirinkimas Lietuvos keliuose, šio prekės ženklo automobiliai automatiškai turi tam tikrą, ganėtinai nekokią reputaciją, kuri paskui juos velkasi jau gerus 20 metų. Tiesa, daug kas nežino, kad jau gerą dešimtmetį Opel yra kardinaliai pakeitusi filosofija ir gamina visiškai kitokius automobilius, kurie daug konkurencingesni ir patikimesni. Tačiau vis tiek kyla klausimas – ar verta įsigyti naują ar apynaujį Opel, ar po juokeliais vis dar slypi karti tiesa?

Lengvieji ir komerciniai automobiliai – kaip atskiras pasaulis

Opel gamina lengvuosius ir komercinio tipo automobilius. Šie du segmentai yra tarsi atskiras pasaulis. Komercinių automobilių segmente Opel yra tarp lyderių. Vivaro, Movano ir Combo modeliai – tarp geriausią kainos ir kokybės santykį siūlančių automobilių būtent įmonėms ir komerciniams subjektams.

Tačiau lengvieji Opel automobiliai yra gerokai labiau įvairūs ir skirtingi. Bene didžiausio pasisekimo Opel sulaukė gamindami krosoverius – automobilius, kurie savo dydžiu laviruoja tarp visureigio ir hečbeko. Jeigu furgonai ir krovininiai arba keleiviniai automobiliai išsiskiria savo patikimumu ir paprastumu, tai naujieji lengvieji Opel automobiliai stebina įdomiu ir aptakiu dizainu. Tikrai galima pasakyti, kad bus sunku rasti panašiai atrodantį automobilį.

Eksploatacija – ganėtinai pigi

Vienas dalykas, kuo gali pasigirti visi Opel savininkai yra tai, jog automobilio išlaikymas nėra brangus. Tiek aptarnavimas, tiek Opel dalys kainuoja ganėtinai nedaug, net ir lyginant su tiesioginiais konkurentais Volkswagen, Škoda ar kartais net Toyota. Aišku, gausios komplektacijos Insignia ar Grandland modelis tikrai nėra nei pats pigiausias įsigyti, nei išlaikyti, tačiau sąlyginai nedideli kaštai žavi fizinius bei komercinius pirkėjus.

Reikia paminėti, kad Opel patenka tarp 5 populiariausių markių automobilių, kuriuos renkasi įmonės. Šios paprastai perka didesnius kiekius ir ieško pigiai eksploatuojamų, bet komfortiškų ir patikimų automobilių. Tikrai negalima sakyti, kad modernus Opel atitinka senųjų įgytus stereotipus.

Tam tikri modeliai siūlo ypatingą komfortą

Be abejonės – didžiausias Opel flagmanas ir garsiausias yra modelį Vectra pakeitęs Insignia. Šis sedano/hečbeko arba universalo kėbule parduodamas automobilis siūlo gausiausią įmanomą komplektaciją ir visus įmanomus technologinius priedus. Lyginant su tiesioginiais konkurentais, Opel Insignia išsiskiria didesniu komfortu važiuojant viduje bei turbūt viena gražiausių išorės estetikų. Tam tikrų spalvų Insignia tikrai nepaliks abejingų praeivių ar kitų eismo dalyvių.

Taip pat, kaip komfortiškumo etalonas, dėmesio vertas ir Grandland X visureigis. Jis yra gana nedidelis ir ko gero konkuruotų su vidutinio dydžio junior premium klasės automobiliais iš Toyota, Volkswagen, Ford. Tiek apdailos, tiek komforto viduje prasme, šie Opel modeliai yra vieni iš pirmaujančių segmente.

Vis daugiau išskirtinio dizaino hibridų ir/ar elektromobilių

Jeigu žvelgiant į viso jus dominančio segmento automobilius norisi kažko labiau išskirtinai atrodančio, akis tikrai turėtų užkliūti už Opel automobilių. Tiek Astra, Inisgnia, Grandland, Corsa ir Mokka atrodo kitaip ir futuristiškiau už konkurentus. Aštrios ir drąsios linijos suteikia automobiliams charakterį, kuris senesniems Opel modeliams visai nebūdingas. Taip pat vis daugėja elektra varomų modelių, kurie už dyzelinius ar benzininius analogus yra brangesni.

Maži ir dinamiški hečbekai

Dar vienas dalykas, kuriuo Opel ėmė išsiskirti – mažais ir dinamiškai važiuojančiais Corsa ir Astra hečbekais. Kurį laiką tai buvo itin nuobodūs ir labai kasdieniški automobiliai, kurių vienintelis tikslas buvo padėti vairuotojams ir keleiviams nukakti iš taško A į tašką B. Tačiau naujieji Astra ir Corsa, ypač su turbininiais benzininiais motorais padeda pajausti ir nemenką vairavimo malonumą. Su maždaug 150 arba net 200AG motorais šie hečbekai tampa tikrai puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori dinamiško važiavimo mieste.

Share this Post