Pokyčiai virtuvėje: ką reikia žinoti apie kaitlentę?

Administratorius/ December 18, 2016/ Buitinė technika

Nusprendus renovuoti virtuvę, reikia priimti daug sprendimų – kokios spalvomis dažyti sienas, kokiomis medžiagomis uždengti intarpą tarp virtuvės spintelių, kokią buitinę techniką pasirinkti, kokius baldus užsakyti, kokios užuolaidos dengs langus. Kiekvienas sprendimas lems ateities naudojimąsi virtuve, nes virtuvės renovacija vyksta tikrai ne kasmet. Todėl šiandien susikoncentruosime į maisto gaminimo vietą – kaitlentę. Kokią pasirinkti, ką žinoti apie kaitlentes ir ką dažnai pamiršta pirkėjai. Tik prekybos vietoje, jos visos atrodo vienodos arba panašios, realiai yra pakankamai didelis skirtumas, kuomet įsigilini.

Dujinė ar elektrinė?

Kaitlentės gali būti tiek dujinės, tiek elektrinės. Daugiabučiuose pagal tradiciją visur yra dujinės kaitlentės, kadangi gamtinės dujos yra pigesnės. Tuo tarpu elektrinės kaitlentės dažnesnis pasirinkimas nuosavuose namuose. Visgi tai nėra kažkoks apribojimas, galima pasirinkti bet kurį variantą nesvarbu nuo gyvenamosios vietos. Pasirinkimą dažniausiai lemia pripratimas. Verta pastebėti, jog profesionalūs virėjai dažniau renkasi dujines kaitlentes.

Įmontuojama ar pastatoma?

Jei anksčiau turėjote pastatomą viryklę, galbūt laikas išbandyti įmontuojamus kaitlentę ir orkaitę? Šiuo metu įmontuojamos pasirenkamos vis dažniau, kadangi suteikia daugiau galimybių virtuvės išplanavimui ir dizainui kurti. Juk kaitlentė reikalinga nuolat, ji yra įtraukta į virtuvės išplanavimo trikampį. Tuo tarpu orkaitė naudojama daug rečiau, tad nieko nenutiks, jei ji bus ne pagrindinėje virtuvės zonoje, o kiek atokiau, galbūt specialioje buitinėje spintoje, kitame virtuvės kampe. Taigi pasirinkus įmontuojamą kaitlentę, po ja galima įsirengti virtuvės stalčius ir spintelę ir susidėti tai, kas reikalinga virti maistą  įrankius, puodus, keptuves.

Įmontuojamų kaitlenčių yra pačių įvairiausių, kaip ir orkaičių. Renkantis iš dviejų atskirų technikų, galima gauti geresnį ir tinkamesnį derinį nei pasirinkus vieną pastatomą viryklę. Koks šiuo metu platus įmontuojamų kaitlenčių pasirinkimas galima įsitikinti peržiūrėjus el.parduotuvių pasiūlymus, pvz: https://www.b-a.eu/c1492/imontuojamos-kaitlentes

Kaitlenčių tipai

Tiek elektrinės, tiek dujinės įmontuojamos kaitlentės yra įvairių tipų. Trumpai apie kiekvieną.

Elektrinės stiklo keramikos įmontuojamos kaitlentės. Stiklo keramika yra lygus paviršius, atrodantis tarsi stiklas, o po juo įmontuoti kaitinimo elementai. Tokios kaitlentės lengvai prižiūrimos, nes yra lygios kaip stiklas, jokių atsikišimų. Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės įkaista greičiau ir atvėsta lėčiau, tad tai padeda ir greičiau paruošti maistą.

Elektrinės indukcinės įmontuojamos kaitlentės. Išoriškai panašios į stiklo keramikos kaitlentes, tačiau slepia vieną skirtumą – po paviršiumi įmontuotos elektromagnetinį lauką kuriančios indukcinės ritės, kurios išsiskiria tikslumu – kaista tik puodo dugnas, o aplink kaitlentė išlieka vėsi. Tai patogu, nes aplinkui išsiliejęs maistas nepridega. Visgi, tokiai kaitlentei reikalingi specialūs puodai, o ji pati skleidžia specifinį, nors ir nedidelį garsą.

Dujinės stiklo keramikos įmontuojama kaitlentė. Stiklo keramika yra lengviau valoma, be to tokios įmontuojamos kaitlentės atrodo daug šiuolaikiškiau. Iš stiklo keramikos išlindę degikliai su puodų laikikliais neatrodo gremėzdiškai.

Dujinės metalinės įmontuojamos kaitlentės. Nuo stiklo keramikos skiriasi tik metaline dalimi, t.y. dizainu. Tokios kaitlentės artimesnės tradicinėms viryklėms ir priklausomai nuo metalo kokybės gali būti sunkiau valomos.

Share this Post