Kokios yra stogo dangų rūšys?

Administratorius/ April 27, 2018/ Statybų technika, Vėdinimo sistemos

Pavasaris, vėl lynoja? Tuoj stogas neatlaikys ir pradės leisti vandenį? Vadinasi, metas susitvarkyti stogą ir išsirinkti jums tinkamą stogo dangą. Stogo danga yra būtinas dalykas namui, jog apsaugotų nuo klimato permainų ir namas išliktų patvarus. Jei gyvenate sename name, pirmas dalykas, kurį turėtumėte atnaujinti yra stogo danga. Gali būti, kad stogo dangos priedai yra reikalingi sutvirtinti stogą. Visgi stogų danga yra labai įvairi rinkoje, tereikia išsirinkti, kokia yra tinkama jūsų namui.

Banguoti lakštai yra gana populiarūs Baltijos šalyse. Šie lakštai yra labai kokybiški, jiems suteikiama net 30 metų garantija. Sumontuoti taip pat nėra pernelyg sudėtinga, todėl nereiks jokių specialistų. Ši danga leidžia išvengti triukšmo, lyjant lietui. Taip pat patys lakštai yra atsparūs ugniai, todėl net ir žaibuojant galėsite saugiai būti namuose. Taip pat tokia stogo danga turi įvairių difuzinių savybių bei yra atspari rūgštims ir šarmams. Šiuo atveju į aplinką nėra išskleidžiama kenksmingų dujų ar medžiagų. Žinoma, visuomet yra ir trūkumų. Pavyzdžiui, tokie banguoti lakštai gali kažkam pasirodyti senamadiški.

Metaliniai stogai taip pat yra gana populiarūs šiuo metu. Didelė dalis žmonių perka juos dėl žemos kainos. Vis dėlto metalo kaina kyla, tad reikėtų apgalvoti ir pasvarstyti kitus stogo dangos variantus. Metalinio stogo privalumai yra tokie, jog šį stogą galima žymiai lengviau sutaisyti, ištikus netikėtumams. Taip pat metalinei stogo dangai suteikiama gana ilga garantija, todėl galima lengvai pasikeisti stogo dangą. Metalinių dangų yra labai įvairių ir vyrauja didelis spalvų pasirinkimas. Vis dėlto kartais, lyjant lietui, gali sukelti šiek tiek triukšmo, o netgi maži pažeidimai gali suardyti stogo dangą, tad reikėtų gerai pagalvoti prieš dengiant stogą.

Čerpės yra viena įprasčiausių stogo dangų. Dauguma žmonių renkasi būtent ją. Pagrindinis aspektas, kodėl verta rinktis tokią stogo dangą, yra ilgaamžiškumas. Čerpės puikiai gali išsilaikyti net 70 metų ar net daugiau. Taip pat čerpės turi prabangos ir išskirtinumo poveikį, todėl yra labai populiarios. Visgi didelis spalvų pasirinkimas suteikia galimybę išsirinkti norimą spalvą ir formą. Taip pat yra stogo dangos priedai, kurie gali suteikti daugiau spalvų ir geresnį dangos ilgaamžiškumą.

Taigi, išsirinkite jums tinkamą stogo dangą ir stenkitės išsirinkti tą, kuri būtų ilgaamžiška ir kokybiška.

Daugiau informacijos apie stogo dangas: www.agmeka.lt

Share this Post