„Jura“ kavos aparatai internetu ar su internetu?

Administratorius/ October 23, 2014/ Buitinė technika

Internetu įsigyti prekes jau toli gražu nėra naujiena: perkame viską, ką tik galime ir nebūtinai iš Lietuvos gamintojų ar produkcijos platintojų – suteikiamos puikios galimybės pirkti iš bet kurio gamintojo, veikiančio net ir atokiausiuose pasaulio vietose. Išmanieji įrenginiai taip pat nėra naujiena – jau prieš kelerius metus buvo prognozuojama, kad asmeninį gyvenimą ir buitį užvaldys prietaisai, sujungti bendru interneto ryšiu. Tačiau, kol technologijos arba, tiksliau, jų pritaikymas kasdieniniame gyvenime dar neįsibėgėjo, kavos aparatai su internetu vis dar stebina.

Prie inovatyvių produktų sprendimų kavos mėgėjus bando pripratinti kavos aparatų gamintoja „Jura“. Siūlomas modelis Impresa F90 pasižymi puikiu funcionalumu, kaip, pvz., kavos puodelis paruošiamas nebe vienu paspaudimu, bet vienu prisilietimu. Tačiau, jei norima itin išskirtinės, didžiausiam kavos gurmanui įtinkančios kavos, teks prisiliesti ir kelis kartu. Visgi valdymas nėra sudėtingas: tereikia išsirinkti vieną iš 9 pateiktų kavos rūšių, dviejų aromato bei temperatūros lygių. Taigi viena iš 36 skirtingų paruošimo variantų šiuo „Jura“ kavos aparatu būtinai atitiks net ir išrankiausią skonį.

Tačiau labiausiai šis kavos prietaisas stebina funkcionalumu prijungti įrenginį prie interneto tinklo. Galima teigti, kad „Jura“ šioje srityje yra tikri inovatoriai, mat Impressa F90 yra pirmieji kavos aparatai namams su interneto prieiga. Tai sukuria kavos aparato bei kompiuterio jungtį, kuri įgalina keitimąsi informacija. Internetu galima nustatyti naujus kavos ruošimo būdus ir juos išsaugoti, be to, sistema suteikia galimybes spręsti gedimus ar kitas diagnostines problemas nuotoliniu būdu. Be to, rasti jau paruoštą kavą grįžus iš darbo arba prabudus ryte taip pat būtų puikus privalumas, prie kurio lengva priprasti ir itin naudinga stokojantiems laiko.

Tačiau, kaip žinia, internetas ne visuomet yra vien „draugiška“ aplinka. Ne veltui kuriamos antivirusinės ir kitokios apsaugančios programos. Pro interneto įsilaužėlių akis nepraslydo ir pažangieji „Jura“ kavos aparatai, mat buvo aptikta programavimo klaida, kuri leidžia pašaliniam asmeniui keisti prietaiso nustatymus. Galbūt, stipresnė kava ar didesnis jos kiekis nei prieš tai nustatyta ir nėra pats nemaloniausias netikėtumas, bet vartotojai visgi nori kontroliuoti savo įrenginius patys. Taigi kavos aparatas su internetu gali būti ne tik praktiška naujovė, jei yra apsaugoti nuo pašalinių asmenų.

Share this Post