Ratų suvedimo stendai padeda nustatyti svarbias problemas

Administratorius/ July 7, 2016/ Auto technika

Visi vairuotojai kasdien vairuojantys transporto priemonę privalo sezoniškai, du kartus per metus pasikeisti padangas, kad būtų važinėjama su tvirtomis, saugiomis padangomis tinkamu sezono metu. Prieš padangų pasikeitimo laikotarpį, padangų montavimas šiek tiek pabrangsta, dėl srauto, dėl šios priežasties siūloma pradėti keistis padangas dar prieš mėnesį. Bet montuojant padangas autoservise dažnai išlenda iš kitos problemos, o pati svarbiausia ir kurią reikia visuomet tvarkyti – važiuoklės balansavimas. Ypač po žiemos ratų suvedimo stendai tiesiog būna pripildyti ir už rezervuoti. O prieš šaltąjį sezoną atsakingi vairuotojai tiesiog stengiasi patikrinti automobilio važiuoklę, nes nestabilus ratų suvedimas gali pridaryti rimtų nemalonumų.

Kai jaučiamas „plaukiojimas“ blogu oru arba paleidus vairą jis staiga krypsta į šoną. Visi šie požymiai rodo, kad jums ratų suvedimo stendai turi būti netoliese, kad tik būtų išvengta nelaimė. Tik pastebėjus šiuos požymius reikia skubėti į servisą, o ne laukti, nes kuo važiuoklė seniau remontuota ir balansuota, tuo didesnė tikimybė, kad balansavimas kainuos brangiau. Taip pat jeigu nesenai buvo atlikti darbai susiję su vairu, ar vairo sistema (pakeistas vairas) irgi rekomenduojama profilaktikai pasitikrinti ratų suvedimą. Tik atminkite, savarankiškai važiuoklės balansavimo darbų neatlikite, o apsilankykite autoservise pas profesionalūs, kur yra specialūs ratų suvedimo stendai.

Ratų suvedimas būtinas tam, kad būtų pagal automobilio tikslinius parametrus gerai išbalansuotas ratų kampas, dėl tinkamai atlikto darbo bus galima transporto priemonę vairuoti saugiai, ji lengviau manevruos kelyje, taip pat ekonomiškai važiuos. O ir padangos daug ilgiau bus dėvimos, tai pratęsia padangų galiojimo laiką, nes gerai subalansuoti ratai mažiau dyla. Net jei ir automobilio padangos yra naujos ir kokybiškos, tai dar nėra rodiklis, kad transporto priemonės važiuoklė yra lygi. Vis tiek reikia apsilankyti gerame autoservise, kur yra ratų suvedimo stendai, kurie yra būtent pritaikyti važiuoklės balansavimui.

Share this Post