Kodėl virtuvės spintelėse visada neužtenka vietos?

Administratorius/ May 2, 2017/ Virtuvė

Virtuvė yra erdvė namuose, kurioje viskas turi būti tam skirtose savo vietose, ir dažniausiai erdvė, kurioje niekas netelpa, nepriklausomai nuo virtuvės dydžio. Kuo didesnė virtuvė, kuo daugiau spintelių joje yra – tuo daugiau įvairių daiktų turime ir tuo daugiau jų laikome spintelėse.

Virtuvės baldai, apskritai, yra daugiausiai išmonės ir dėmesio reikalaujantis pasirinkimas kuriant interjerą: baldai ir buitiniai prietaisai turi puikiai derėti tarpusavyje ir su likusiu būsto interjeru, turi būti patogūs, ilgaamžiai, idealiai pritaikyti asmeniniams įpročiams ir poreikiams, puikiai užpildyti erdvę jos neperkraunant ir privalo būti suplanuoti taip, kad juose būtų pakankamai vietos daiktams susidėti.

Reikalavimų, atrodo, yra daugiau nei galimybių, taigi, kaip organizuoti tvarką virtuvės spintelėse, kad niekada netrūktų vietos?

Pirmiausia, rakandus, kuriuos naudojate labai retai tikrai neverta laikyti virtuvėje – tam puikiai tinka sandėliukas arba kita daiktų laikymo patalpa. Taip pat reikia racionaliai įvertinti, ar daiktus, kurių nelietėte paskutinius penkerius metus, dar ne laikas išmesti arba kam nors atiduoti?

Labai svarbi tvarkos virtuvėje organizavimo taisyklė – virtuvės zonavimas. Dažniausiai virtuvės erdvę galima suskirstyti į svarbiausias zonas – maisto produktų laikymo, indų laikymo, indų plovimo, produktų maisto gaminimui ruošimo ir pačio maisto gaminimo zonas. Taigi tai įvertinus, rekomenduojama daiktus į spinteles sudėlioti būtent pagal tai, kokiai zonai koks daiktas yra reikalingas. Taip virtuvės rakandai visada bus patogioje ir lengvai pasiekiamoje vietoje, todėl išvengsite netvarkos, kuri dažnai užima daugiau vietos nei reikia.

Taigi, jei norite, kad virtuvės erdvė būtų patogi, labai svarbu įvesti tvarką šioje vietoje, o tai padaryti gali padėti virtuvės erdvės zonavimas ir kiti naudingi patarimai. Patikėkite, tvarka virtuvėje – tvarka galvoje.

Tie kas nori rasti kokybiškus baltos spalvos baldus, rekomenduojame apsižvalgyti šioje svetainėje.

Share this Post