Kitoks šildymo būdas

Administratorius/ March 28, 2018/ Buitinė technika

Jau atsibodo pastoviai mokėti dideles sumas už šildymą? Manote, kad šildymo kainos turėtų būti pigesnės? Esate tas žmogus, kuriam nepatinka nuolatinis karštis?

Būtent jums yra puikus pasiūlymas, apie kurį jums turbūt dar neteko girdėti. Šildymo katilai yra vienas iš būdų, kaip galite sutaupyti daugiau pinigų, nemokant taip brangiai už šildymą. Šildymo katilai gali būti labai įvairūs ir skirtingi. Tai yra priemonė, kuri gali apšildyti cirkuliuojantį vandenį sistemoje bei netgi visus namus. Yra tiek skysto ir kieto kuro, dujinių, elektrinių bei granulinių katilų pasirinkimo variantai. Ir žinoma, geriausia yra tai, jog dabar galėsite reguliuoti savo namų šilumą ir nemokėti už tas dienas, kai nebūnate namuose ar išvažiuojate pailsėti ar paatostogauti.

Visgi reikėtų pagalvoti, kokį šildymo variantą pasirinksite. Brangiausias šildymo būdas matyt būtų šildymas elektra, taip yra todėl, kad elektra yra gana brangi, o aparatas jos išnaudoja pakankamai daug, tačiau jeigu dažnai nebūnate namuose ar tai yra jūsų sodyba, tai būtų puikus ir labai patogus pasirinkimas. Tuo tarpu šildymas kietuoju kuru gali būti žymiai pigesnis variantas, tačiau pareikalaus daugiau jūsų priežiūros, teks valyti net keletą kartų per dieną. Granulinis šildymo katilas reikalaus priežiūros tik kartą per savaitę, tačiau šildymas jums nekainuos daugiau nei elektrinis ir kietuoju kuru. Nors tai reikalauja gana daug priežiūros, tai yra gana patogus ir geras pasirinkimas. Dujinis šildymo katilas irgi puikiai padeda apšildyti namus. Aišku, gali pareikalauti gana daug dėmesio jo tvarkymui. Svarbiausia tik apsiskaičiuoti, kokio apšildymo reiks jūsų namui, ir pasidomėti, ar išvis yra įmanoma dujas atvesti iki jūsų namų. Vis dėlto geriausias variantas būtų skysto kuro šildymo katilą. Jis užtikrins didžiausią maksimalų komfortą, jo nereikės dažnai prižiūrėti ir galėsite atsipalaiduoti ir mėgautis namuose esančia šiluma.

Katilų montavimas yra svarbus, iš anksto apgalvojant. Jau statant naują namą, reikėtų pagalvoti apie jo šildymą, šildymo būdus, jei norite ateityje sutaupyti apšildant namus. Šildymo montavimas neužtrunka begales laiko. Nebent gyvenate gana toli nuo miesto ir atitiekti iki jūsų dujas yra gana nepatogų, tuomet reikėtų pagalvoti, ar yra kitas montavimas, kuris būtų jums patogesnis. O galbūt yra kitas šildymo variantas.

Taigi, svarbiausia yra pradėti nuo to, kurioje vietoje yra jūsų vieta, kurią norite apšildyti ir tuomet reikėtų išsiaiškinti, kokios preliminariai būtų jūsų šildymo kainos. Tokiu būdu ne tik sutaupysite pinigų šildymui, bet ir jausitės komfortabiliai ir šiltai savo namuose.

Share this Post