Internetas – neatskiriama kompiuterio „dalis“?

Administratorius/ April 2, 2018/ Kompiuterinė technika

Pirmasis kompiuteris atsirado jau prieš daugelį dešimtmečių, žinoma, tuo metu jis buvai visai nepanašus į dabartinius mūsų kompiuterius. Bėgant metams ir šiuolaikinėms technologijoms užvaldžius visą pasaulį, keitėsi ir pats kompiuteris. Šiuo metu jis yra visai mažas, talpinantis į save daug informacijos ir padedantis žmonėms daugelyje sferų: mokslo, darbo, pramogų. Tikriausiai kalbant apie kompiuterį, niekam net nekiltų mintis jį atskirti nuo interneto, tai tarsi jau tapusi jo dalis. O jų vieno nuo kito net nėra reikalo atskirti, kadangi internetas papildo kompiuterį ir jie dviese suteikia žmonėms visas reikalingiausias paslaugas. Interneto augimo greitis iki šiol vis dar yra stulbinamas, kadangi vos ne kas kelis metus žmonėms yra pasiūlomas vis naujas ir papildytas, vis greitesnis ir pigesnis. Kaina, žinoma, kiekvienam yra irgi labai svarbi.

Pigus internetas

Pigus internetas kiekvienam vartotojui yra privalumas. 21 amžiaus interneto tiekėjai siūlo pačias įvairiausias interneto paslaugas ir atsižvelgdami į žmonių norus bei poreikius siūlo internetą už labai gerą kainą. Ji prasideda maždaug nuo kelių eurų per mėnesį. Žinoma, kaina priklauso nuo daugelio aspektų. Tiems, kuriems internetas reikalingas ne tik naršymui ir naujienų skaitymui, o verslo tikslais, už jį sumoka žymiai daugiau. Tačiau, greičiausiai tokiems žmonėms internetas ir yra paties pelno nešimas, todėl verslas be jo neįsivaizduojamas. Pigus internetas siūlomas ne vieno tiekėjo, todėl prieš pirkdami pasidomėkite, ką siūlo kitos įmonės, kokius paketus pateikia ir paklauskite, galbūt galėtų padaryti nuolaidą.

4G internetas

4G internetas šiuo metu išgyvena savo aukso amžių, kadangi yra labai populiarus dėl savo greičio. Ketvirtosios kartos internetas yra tiekiamas ir Lietuvoje, o jį siūlo daugelis interneto tiekėjų. Šis internetas veikia ne tik didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir jų apylinkėse. Vis dėlto, reikia paminėti, kad jis pasiekiamas tikrai ne visur. Prieš įsigydami 4G internetą, įsitikinkite, kad jis yra pasiekiamas jūsų gyvenamojoje vietoje arba ten, kur planuojate juo naudotis. Beje, reikia paminėti, kad norint juo naudotis, reikia turėti išmaniuosius įrenginius ir specialius kompiuterius, kadangi tai yra nauja technologija, vadinasi pritaikyta naujai išrastiems įrenginiams.

Internetas Šiauliuose

Paimkite pavyzdį, tarkim, kaip su internetu Šiauliuose? Kadangi tai ne sostinė, galbūt kažkam kiltų mintis, jog ten internetas yra lėtesnis ar net brangesnis nei kitur. Anaiptol taip nėra. Internetas Šiauliuose yra greitas, pigus ir labai patogus. Internetą Šiauliuose ir jų apskrityje gali pasiūlyti net keli tiekėjai, todėl dėl pasirinkimo gausos vartotojai gali rasti savo poreikius ir norus atitinkantį variantą. Šiauliuose yra tiekiamas plačiajuostis, šviesolaidinis ir net belaidis internetas, todėl kiekvienas ras tai, ko jam reikia.

Plačiajuostį internetą dažniausiai pasirenka tie žmonės, kuriems nereikalinga labai didelė interneto sparta, kurie nori tik naršyti ir klausytis muzikos ar žiūrėti mėgstamas laidas. Šis internetas yra prijungiamas ir daugiabučiuose bei privačiuose namuose, todėl išsprendžia daugelį problemų. Beje, plačiajuostis internetas užima didžiąją dalį visos Lietuvos, todėl dažniausiai jį prisijungti gali bet kuris gyventojas.

Šviesolaidinis internetas yra bene pigiausias Lietuvoje. Jo kainos prasideda nuo kelių eurų per mėnesį, todėl šis variantas tenkina daugelį vartotojų. Visgi, prieš įsigydami jį, pasidomėkite, ar tiekėjai galės prijungti internetą jūsų nurodytu adresu, o jeigu ne…

Jeigu ne, pasirinkite belaidį internetą, kuriuo naudotis galės ne vienas, o keletas žmonių. Šis internetas yra tikra naujovė interneto pasaulyje. Jis greitas ir itin patogus, atitiks kiekvieno vartotojo lūkesčius.

Share this Post