Laistymo sistemos: privalumai, kuriuos būtina įvertinti!

Administratorius/ June 19, 2017/ Sodo technika

Mėgstate vasaros karščius, tačiau tuo pačiu jie erzina, kadangi visi daržai bei veja tampa geltona, nebeatrodo gražiai ir paprasčiausiai nebeteikia džiaugsmo? Tokiu atveju nereikia pykti ant vasaros. Pasirinkus kokybišką laistymo sistemą galima gana greitai išspręsti kaitrios saulės problemas. Juolab, šiuo metu laistymo sistemų pasirinkimas yra toks platus, jog kiekvienas asmuo pagal savo poreikius atras tai, kas jam labiausiai tinka ir atitinka galimybes.

Laistymo sistemos privalumai yra akivaizdūs. Paprasčiausiai dėl plačios pasiūlos naudinga palyginti kuo daugiau pasirinkimo galimybių bei pasitarti su profesionalais, kurie įvertinę Jūsų poreikius gali pasiūlyti tai, kas turėtų geriausiai tikti.

1. Vandens saugojimas ir tausojimas. Šiais laikais žmonės yra skatinami naudoti kuo mažiau vandens, kadangi pasaulis keičiasi ir vis dažniau iškyla geriamo vandens trūkumo problema. Net ir daržų laistymui siūloma normuoti savo vandenį. Žinoma, lietuviai dažniausiai su tokiomis problemomis nesusiduria, tačiau siūlome žiūrėti kiek plačiau. Laistymo sistemos veikia labai tiksliai ir laisto tik tas vietas, kurias reikia. Taip yra tausojamas vanduo. Savo sode patartina pasirūpinti ne tik viena laistymo sistema, o bent keliomis. Pavyzdžiui, braškių laistymo sistema turėtų būti skirta laistyti tik braškėms, šiltnamio – konkrečiai šiltnamiui. Braškių laistymo sistema ir kitos laistymo sistemos pastatytos kieme tausos vandenį, tačiau tuo pačiu pasirūpins, kad nei vienam augalui jo netrūktų.

2. Ekonomiškumas. Tausodami vandenį tuo pačiu taupote ir išlaidas skirtas vandeniui padengti. Jeigu esate ekonomiškas asmuo – laistymo sistemos privalo būti sumontuotos Jūsų sode arba kieme.

3. Lengvumas. Negaiškite savo laiko, kai viską už jus gali padaryti automatizuota sistema. Visi norime gyventi nuostaboje aplinkoje, tačiau ne visada galime skirti užtektinai laiko tos aplinkos priežiūrai.

laistymo sistemos

4. Nuoseklumas. Sistemingai laistomas tam tikras žemės plotas gali gana greitai atsigauti. Tai itin aktualu tokiu atveju, jeigu norite sode užsėti naują plotą vejos. Be nuolatinio ir reguliaraus laistymo veja Jūsų greitai nedžiugins. Svarbiausia yra vanduo ir šiluma.

5. Ilgaamžiškumas. Sistema yra ilgaamžė, tad viena Jūsų investicija garantuoja ilgą naudą. Žinoma, galima pasirinkti iš labai skirtingų sistemų pasirinkimo. Nuo pigiausių, kurios dažniausiai ne tokios ilgaamžės iki kiek brangesnių, kuri be jokių problemų veikia ištisus dešimtmečius.

6. Lengvas naudojimas. Laistymo sistemos kaina nėra didelė, o nauda – nesuskaičiuojama. Juolab, sumontuoti sistemą, kad ji pradėtų tinkamai veikti – paprasta. Nereikia profesionalų. Kiekvienas, kuris gali perskaityti instrukcija, nesunkiai pats susimontuos laistymo sistemą.

Laistymo sistemos labai palengvina žmogaus gyvenimą ir tuo pačiu leidžia žmogui skirti laurus, mėgautis ir džiaugtis fantastišku sodu. Laistymoiranga.lt – padės jums rasti optimaliausią variantą, kuri tausotų vandenį ir pernelyg brangiai nekainuotų.

Share this Post