Kaip išsirinkti nešiojamąjį kompiuterį?

Administratorius/ April 23, 2016/ Kompiuterinė technika

Nešiojamasis kompiuteris jau seniai yra tapęs svarbia mūsų kasdienybės dalimi, be kurios sunkiai įsivaizduotume savo gyvenimą. Kad ir kaip sunku būtų išsiskirti su prieš kelis metus pirktu įrenginiu, vis dėl to ateina ta diena, kai savo nešiojamąjį kompiuterį tenka užversti paskutinį kartą ir pradėti dairytis naujų variantų. Į ką pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis naują prekę?

Pats svarbiausias aspektas, nuo kurio priklausys būsimi variantai, yra kompiuterio paskirtis. Naudojant nešiojamą kompiuterį tik paprastoms kasdienėms procedūroms, pasirinkti bus lengva – Jums tiks bet kuris kompiuteris, kuris atitinka bent jau vidutinius standartus ir neviršija planuojamo biudžeto.

Kur kas ilgesnės ir rimtesnės paieškos laukia tuomet, kai kompiuteris yra skirtas darbo reikmėms ar rimtiems kompiuteriniams žaidimas. Dirbate su grafinio dizaino programomis? O gal mėgstamiausi kompiuteriniai žaidimai pasižymi itin ištobulinta grafika? Tuomet reikės pasirūpinti kokybiška vaizdo plokšte (jos gali būti integruotos arba ne), o taip pat lemiamą vaidmenį šiais atvejais turėtų vaidinti ir patogus nešiojamo kompiuterio dydis. Nors dažniausiai sakoma, jog mažas ir lengvas kompiuteris yra pats patogiausias, vargu, ar su itin mažu ekranu bus patogu dirbti grafinio dizaino programomis ar stengtis įžiūrėti kompiuterinio žaidimo detalus. Patogus ekranas ir nedidelis svoris – optimaliausias variantas, kurį reikėtų pasistengti surasti.

Yra ir daugiau esminių kriterijų, į kuriuos turėtumėte pasigilinti, jeigu norite išsirinkti tinkamiausią variantą. Ar užteks procesoriaus galios, ar pakaks vidinės kompiuterio atminties visai norimai informacijai sutalpinti – tai tik keletas klausimų, į kuriuos reikėtų surasti atsakymus dar prieš įsigyjant patikusį įrenginį. Jeigu RAM skamba kaip kažkas iš kosmoso srities, visuomet galima kreiptis konsultacijos į savo srities profesionalus. Labiausiai situaciją palengvinsite, jeigu žinosite, ko norite patys – tuomet kompiuterių asai pasiūlys ne vieną skirtingą variantą, o Jums beliks juos įvertinti pagal savus kriterijus ir pasirinkti patį geriausią.

Share this Post