Kaip pasirinkti kompiuterio pelę?

Administratorius/ April 23, 2016/ Kompiuterinė technika

Kompiuterinė pelė yra vienas iš svarbiausių elementų, kuris užtikrina patogų naudojimąsi įranga. Nors nešiojamuose kompiuteriuose šis įrenginys nėra būtinas, vis dėl to, atsižvelgiant į patogumą, daugelis vis tiek naudojasi kompiuterine pele. Jos gali skirtis savo funkcijomis ir pasiūlyti įvairių papildomų elementų bei mygtukų, tačiau prieš išsirenkant galutinį variantą, svarbu žinoti keletą dalykų.

Kompiuterio pelės gali skirtis savo jungtimis – vienos iš jų yra bevielės, lazerinės ir nereikalauja jokių papildomų laidų, tuo tarpu tradicinis variantas yra laidinės, optinės pelės, kurios prie kompiuterio prisijungia laidu. Abu šie variantai turi savų niuansų, todėl kokią kompiuterinę pelę pasirinksite, priklausys nuo Jūsų asmeninių poreikių.

Dar vienas svarbus parametras yra kompiuterinės pelės jautrumas, kurį nusako DPI skaičius. Kuo jis didesnis, tuo jautresnis yra pats įrenginys – tai reiškia, jog jeigu parinksite kompiuterio pelę su didesniu DPI skaičiumi, užteks tik truputį pajudinti įrenginį, o pelės žymeklis kompiuterio ekrane judės itin greitai. 800 DPI yra vienas mažiausių skaičių, apibūdinančių pelės jautrumą, tačiau reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kokiu tikslu dažniausiai naudojate šį įrenginį – tie, kurie mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus ar kuria tam tikrus grafinius elementus, dažnai renkasi net dvigubai didesnio jautrumo peles, su kuriomis lengviau pasiekti norimų rezultatų.

Renkantis kompiuterio pelę, nereikėtų pamiršti ir komforto klausimo – šis įrenginys turi patogiai tilpti Jūsų delne, kadangi priešingu atveju, ilgai naudojantis pele, galima pradėti jausti skausmą. Rinkoje galima rasti tiek dešiniarankiams, tiek kairiarankiams pritaikyti pelių, todėl tereikia šiek tiek paieškoti paties patogiausio varianto. Kompiuterio pelės gali nustebinti ir įvairiais dizaino elementais, tačiau dėl nuolatinio sąlyčio pirmiausia reikėtų pasirūpinti pelės kokybe ir tik tuomet ieškoti įdomesnių variantų.

Share this Post