Kokį kompiuterį vertėtų rinktis?

Administratorius/ April 23, 2016/ Kompiuterinė technika

Kompiuteris yra tas įrenginys, be kurio sunkiai įsivaizduotume savo kasdienybę – dažnai juo tenka naudotis darbo metu, o namuose taip pat neretai stovi ne vienas toks įrenginys. Vis dėl to, laikui bėgant tenka atsinaujinti ir įsigyti naują, galbūt daugiau galimybių galintį pasiūlyti kompiuterį. Kai pasirinkimas toks gausus, pasiklysti rinkoje labai paprasta, tačiau išsirinkti geriausią variantą bus kur kas lengviau, jeigu tiksliai įvertinsite savo poreikius ir žinoti, kokiais tikslais dažniausiai jį naudojate.

Tie, kurie naudojasi kompiuteriu tik kasdieniais tikslais, dažniausiai neturi didelių reikalavimų. Naršymui internete ar elektroninio pašto pasitikrinimui iš tikrųjų nereikia itin galingo varianto, tačiau tuomet reikėtų nuspręsti, ar geriau rinktis nešiojamą, ar stacionarų kompiuterį. Nešiojamas kompiuteris patrauklesnis tuo, jog yra ypač mobilus ir lengvai perkeliamas į kitą vietą, tačiau rinkoje vis dar galima rasti ir stacionarių kompiuterių – viskas priklauso nuo Jūsų požiūrio. Įprastam naudojimui užteks integruotos vaizdo plokštės, minimalios 500GB talpos ir kitų vidutinių parametrų. Savo efektyvumu ir ypatingu pažangumu toks įrenginys tikrai nenustebins, tačiau patogiam kasdieniam naudojimui jo funkcijų pilnai užteks.

Mėgstantiems ar turintiems dažnai keliauti, svarstyti stacionaraus kompiuterio klausimo net neverta – kelionėse nešiojamasis kompiuteris tampa nepamainomu įrankiu. Vis dėl to, reikėtų atkreipti dėmesį į kompiuterio išvaizdą – kuo mažesnis ir lengvesnis jis bus, tuo mažiau nepatogumų patirsite pasiėmę jį kartu su savimi. Tokiais atvejais daug įtakos turi ir ilgai neišsikraunanti baterija, todėl nepamirškite pasidomėti, kurie kompiuterių gamintojai gali pasigirti šiuo parametru.

Kompiuterių pasirinkimui kur kas didesnius reikalavimus kelia tie, kurie mėgsta žaisti kompiuterinius žaidimus ar dažnai dirba su grafinio dizaino programomis – tokiais atvejais tenka pasirūpinti puikia vaizdo kokybe, kompiuterio greičiu ir galingumu. Tokie žmonės dažniausiai patys žino, kokių parametrų jiems reikia ir nešiojamąjį kompiuterį neretai iškeičia į stacionarų, kuris šiuo klausimu dažnai turi daugiau privalumų.

Tuomet, kai jau aišku, kokiais tikslais kompiuteris bus naudojamas, pasirinkti bus kur kas lengviau – lyginant įvairias kompiuterių charakteristikas ir jų galimybes, net ir nelabai susigaudant kompiuterių pasaulyje, galima įsigyti kokybišką prekę už patrauklią kainą.

Share this Post