Plačiaformačiai spausdintuvai iš arčiau: ką apie juos vertėtų žinoti?

Administratorius/ February 8, 2018/ Kompiuterinė technika

Plačiaformačiai spausdintuvai, kitaip vadinami ploteriais, yra skirti didelėms nuotraukoms, brėžiniams, įvairiai informacijai spausdinti. Tokio tipo spausdintuvų dažniausiai neišvystume paprasto žmogaus bute ar namuose, kadangi juos perka įvairios įmonės, projektuotojai, su reklamos gamyba susiję asmenys, žemėtvarkiningai ar architektai. Tai jų darbo įrankis, kuriuo jie išgauna norimą vaizdą popieriuje.

Ploteris – plačiau apie jį

Dažniausiai ploteris, arba didelio formato spausdintuvas, yra rašalinis, spausdina nuo A2 iki A0 popieriaus lapus. Spausdinamų lapų dydis priklauso nuo vartotojo poreikių, jis jį pasirenka pagal tai, kokio dydžio nori išgauti vaizdą.

Ploterio kaina

Ploterio kaina, kaip ir bet kokios technikos, priklauso nuo daugelio aspektų. Įrenginio kainą suponuoja ploterio plotis, skiriamoji geba, net ir greitis. Mažesni plačiaformačiai spausdintuvai kainuoja maždaug apie tūkstantį eurų. Didesni, turintys daugiau funkcijų, išgaunantys kokybiškesnį vaizdą kainuoja net ir kelis tūkstančius eurų, gali siekti maždaug iki dešimties. Kaip ir buvo minėta prieš tai, ploterius perka įvairios įmonės, kurioms reikia spausdinti didelio formato vaizdus, todėl logiška, kad ir jų kaina yra žymiai didesnė nei paprastų dokumentų spausdintuvų.

Plačiaformačio spausdintuvo rašalas: kokį pasirinkti?

Rašalą pasirinkti nėra jau taip sudėtinga. Geriausia rinktis tokį produktą, kuris būtų originalus, kadangi neoriginalus gali sugadinti spausdintuvą. Neoriginalus rašalas gali paveikti įrenginio tarnavimo laiką ir sugadinti spausdintuvą, o ploterio remontas nepigus. Jeigu sudėtinga išsirinkti rašalą, arba jeigu nežinote kokio reikia jūsų įsigytam ploteriui, kreipkitės į specialistus, jie tikrai žinos jums tinkamiausią variantą. Svarbiausia: remkitės spausdintuvo gamintojo rekomendacijomis.

Kokį ploterį pirkti?

Ploterio pasirinkimas priklauso nuo to, ko vartotojui reikia. Geriausia yra įvertinti ne tik savo poreikius, bet ir finansines galimybes, kadangi jo kaina yra tikrai nemaža. Vis dėlto, renkantis plačiaformatį spausdintuvą reikia pagalvoti ir kam jis bus naudojamas. Nežinantiems kokį pirkti ir visiškai nenusimanatiems apie ploterio funkcijas, visada galima pasikonsultuoti su specialistais, kurie apie tai nusimato ir gali patarti optimaliausią vartotojui variantą.

Share this Post