Dažniausios kompiuterių remonto priežastys bei kaip elgtis prireikus taisymo?

Administratorius/ December 10, 2021/ Kompiuterinė technika

Nesvarbu ar savo kompiuterį naudojate darbiniams reikalams ar tik laisvalaikiu, tačiau visada nemalonu kai netikėtai kompiuteris pradeda streikuoti. Per greitai išsikrauna, lėtai dirba, o koks siaubas kai valandų valandas dirbate prie projekto ir kompiuteris tiesiog staiga išsijungia. Kad ir kaip gerai prižiūrėtumėte savo įrenginį normalu, jog su laiku daiktai dėvisi, tačiau susipažinę su dažniausiai kompiuterių gedimais ir tinkamai prižiūrėdami savo įrenginį galite prailgti jo gyvenimo trukmę.

Kaip išsirinkti kompiuterio taisyklą?

Gedimo prevencija visada geriau, nei nešti kompiuterį į taisyklą, tačiau prireikus pagalbos visada rinkitės tik kvalifikuotus ir patikimus specialistus. Svarbiausia, jog prireikus keisti dalis taisykla pakeistų tik į originalias dalis, suteiktų garantinį atliktam darbui, specializuotųsi skirtingų kompiuterių technologijose, bei turėtų patirties ir įrangos darbui su skirtingo sudėtingumo problemomis.

Korpuso gedimai

Bene dažniausiai pasitaikantis kompiuterio gedimas yra dėl netinkamo jo nešiojimo, kompiuteris netyčia nukrenta ant žemės ar neatsargiai atidarius  kompiuterį lūžta vyriai. Geriausia prevencija šiam gedimui, žinoma, atsargesnis jo naudojimas bei patogus apsauginis dėklas ar nešiojamo kompiuterio tašė.

Maitinimo lizdo gedimai

Kai naudojama netinkama elektros jungtis ar lizdas ištraukiamas grubiai galima susidurti su įvairiais maitinimo lizdo ar USB gedimais. Pavyzdžiui, staiga pajudinus kompiuterį kol jis prijungtas prie kolonėlės ar spausdintuvo. Jei pastebėjote tokį gedimą tai daugiau prie kompiuterio nejunkite kitų įrenginių ir nieko patys netaisykite tik kuo greičiau atvežkite jį pas specialistus. Jeigu neturite laiko kompiuterio nuvežti remontui, PhoneFix gali atvažiuoti ir paimti bei grąžinti įrenginį patys. Jeigu jums reikalingas kompiuterių remontas, tuomet rekomenduojame daugiau informacijos ieškoti Phonefix svetainėje https://phonefix.lt/kompiuteriu-remontas/.

Pagrindinės plokštės gedimai

Pagrindinė plokštės remontas yra gana sudėtingas, nes garso, vaizdo, įvairių valdiklių posistemiai ir pagrindinis procesorius įeina į plokštės sudėtį. Dažniausios gedimo priežastys tai skystis, karštis ar „gamyklinis brokas“. Remontas yra įmanomas, tačiau sudėtingas, ar Jums jis apsimokės tai specialistai pasakyti galės tik po išsamios apžiūros.

Užliejimai

Išpylėte rytinę kavą ar ne vietoje padėjote kompiuterį, kur jis kažkokiu būdu sušlapo. Nieko nelaukę jį išjunkite jei įmanoma išimkite bateriją ir kuo skubiau pristatykite į taisyklą.

Taigi, dažniausi gedimai pasitaiko dėl mechaninių pačio vartotojo pažeidimų, tad stenkitės saugoti savo įrenginį, o jeigu norite, jog jis Jums tarnautų ilgiau tai nepamirškite reguliaraus kompiuterio valymo.

Share this Post