Vejos sodinimo technika bei priežiūra

Administratorius/ July 5, 2017/ Sodo technika

Veja – turi būti išpuoselėta bei nuolatos prižiūrima. Jos ravėjimas, pjovimas bei tręšimas yra esminiai dalykai, kurie privalo būti atliekami reguliariai. Tačiau kaip šiuos procesus atlikti teisingai?

Tam, kad veja užaugtų sveika, visų pirma reikia pasirūpinti tinkamu jos sėjimu. Rinkitės tik kokybiškas vejos sėklas. Prieš sėdami, įsitikinkite, kad dirvožemis yra tinkamai išlygintas bei drėgnas. Vejos sėklas sėkite tolygiai (labai svarbu nepalikti neužsėtų plotų, nes tokiu atveju, veja užaugs netolygiais plotais).

Tik vėliau, kai veja pasieks tinkamą pjovimo aukštį, ją nupjaukite pirmąjį kartą. Tačiau nepamirškite, kad reikia palikti bent 60 -70 cm viso jos ilgio. Kitu atveju, per žemai nupjauta veja pradės ruduoti bei neatrodys sveikai.

Taip pat, nepamirškite, kad veją reikia tręšti. Ypatingai tada, kai ji auga pavėsyje. Veja universali individualių namų kiemuose yra tręšiama du kartus per metus. Pirmąjį kartą, tai geriausia daryti ankstaus pavasario metu (kovą/ balandį). Antrąjį, (rugpjūtį). Prieš tręšdami veją pasirūpinkite jog trąšos yra kokybiškos ir veiksmingos.

Po to, kai veją tinkamai laistysite, pjausite bei tręšite, iškart pastebėsite jog jūsų dekoratyvinė veja atrodo lyg iš žurnalo viršelio. O norėdami, jog ne tik veja, o ir visas kiemas įgautų žavesio, nepamirškite pasirūpinti ir augmenija bei tinkamu jos apšvietimu. Dekoratyviniai medžiai bei įvairiaspalvės gėlės suteiks jaukumo, o jų apšvietimas tamsios paros metu, kiemą pavers tikra šviesų žaismo oaze.

Veja universali individualių namų kiemuose

Galiausiai, siekiant jog jūsų namo vidinis kiemas atrodytų lyg pats gražiausias viešasis parkas ar sodas, pasirūpinkite laistymo sistemomis. Rankiniu būdu laistoma veja bei augalai negaus pakankamo vandens kiekio, o ir jūsų darbas bus trigubas. Iš žemės išnyrantys vandens purslai – puikus sprendimas ieškantiems lengviausio ir jau patikrinto lauko augalų bei vejos laistymo varianto. Taip pat, automatinis laistymas padeda sutaupyti nemažai lėšų.

Share this Post