Kokie gali būti šilumos siurbliai?

Administratorius/ November 16, 2018/ Aukštosios technologijos

Šilumos siurbliai yra viena labiausiai progresuojančių šildymo sistemų visame pasaulyje, kuomet nereikia tiesiogiai generuoti šilumos. Veikimo principas pagrįstas natūralios aplinkos kaip oro, vandens, bei žemės teikiamos energijos išnaudojimu, kuomet jau esanti šiluma tiesiog perkeliama iš lauko į namus. Pasirenkant šilumos siurblį galima visiškai arba dalinai tapti nepriklausomiems tiek nuo kuro sąnaudų, tiek likti saugiems ekonominiu atžvilgiu. Kadangi perkeliami šilumos resursai yra skirtingos prigimties, todėl yra ne viena šilumos siurblių rūšis.
 
Šilumos siurbliai oras – vanduo

Nors pavadinimas skamba ganėtinai sudėtingai ir sudaromas įvaizdis toks, kad įrengimas turėtų būti nelengvas – galima paprieštarauti. Šilumos siurbliai oras – vanduo, įrenginėjant nereikalauja papildomų gręžinių, bei sudėtingo darbo. Jis pastatomas būsto išorinėje dalyje, dažniausiai nekrenta į akis, nes atrodo kaip ventiliacijos sistema. Kita prietaiso dalis yra viduje, daug vietos neužima. Šios rūšies šilumos siurbliai lengvai ir greitai įrengiami, palyginus su kitais prietaisais. Gamina šilumos iš šalto oro perduoda savo energiją skysčiui, kurio dėka galima šildyti pastatą ir vandenį.
 
Šilumos siurbliai oras – oras

Ši sistema pasižymi savo ekologiškumo garantu, nes naudojami atsinaujinantys ištekliai kaip oras. Oro dalelėse esanti ir generuojama energija gali puikiai pasitarnauti šildant patalpas. Įrengimas taip pat nėra sudėtingas tiek naujos, tiek senos statybos namuose. Šilumos siurbliai oras – oras labai tinkami į metų laikus atsižvelgiantiems ir praktiškumą vertinantiems žmonėms, nes šis įrenginys šaltuoju metu sezonu sušildo, o šiltuoju atvėsina.

Geoterminiai šilumos siurbliai

Geoterminio šildymo pagrindas yra naudojami žemės ištekliai. Pats principas veikia žemės atsinaujinančios energijos perkėlimu į pastatą. Žemę saulė šildo visus metus, o ypatingai vasaros sezonu, žemė, paveikta saulės teikiamos šilumos, gauna tiek daug generuojamos energijos, kurios užtenka ir ji išlieka šaltuoju metų sezonu. Tai vienas iš plačiausiai naudojamų ekologiškų šildymo sistemų, kuri yra patikrinta ir patikima. Įrengimas gali būti kiek sudėtingesnis, negu pastarieji, aptarti šilumos siurbliai.

Ekologiškų šilumos siurblių pasirinkimas išties platus, ir pritaikomas kiekvieno pastato sistemai, nesvarbu, ar tai yra komercinės paskirties, ar namų. Renkantis, visada rekomenduotina atkreipti dėmesį į šilumos siurblių kokybę ir esamus lūkesčius tiek verslui, tiek buičiai.

Share this Post