Kokios technikos reikia auginant salotas pardavimui?

Administratorius/ March 25, 2020/ Sodo technika

Nors daugumą daržovių ir žalumynų bei įvairių salotų rūšių galime prekybos centruose įsigyti visus metus, vistiek su nekantrumu laukiame savojo lietuviško derliaus. Salotų lapai yra vertingi, dėl daugelio vertingų savybių – mineralų ir vitaminų. Be to, jie puikiai tinka ne tik sportuojantiems ar sveiką mitybą propaguojantiems žmonėms, jas su malonumu kramsnoja ir vaikai. Šviežiai nuskintų salotų kvapas vilioja visus, pasigaminti sveikesnio maisto, nes jų traškumas ir sultingumas iškart kelia ne tik apetitą, bet ir gerina nuotaiką.

Tad jei turite savo žemės ir galimybę auginti salotas ne tik savo šeimos poreikiams, bet ir pardavimui, tikrai tai verta daryti. Šviežių salotų paklausa yra itin didelė, ypač tai akivaizdu ankstyvą pavasarį, kuomet žmonės po žiemos būna išsiilgę jų. Jas užauginti pardavimui tikrai nėra sudėtinga. Galite jas sodinti tiek po agro plėvele, šiltnamyje, tiek atšilus orams ir į atvirą gruntą.

Salotos nėra lepus augalas, jų yra skirtinų veislių ir ankstyvumo. Todėl svarbu, planuojant auginti salotas pardavimui, pasirūpinti kokybiškomis sėklomis. Jų galima įsigyti ir internetu, paspaudus aktyvią nuorodą: https://www.nojus.lt/darzoviu-seklos/salotos. Sėjant salotas, svarbu jų daigus išretinti, kad jos galėtų sukti salotų gūžes, tada reiktų lengvai apkaupti augalo šaknis, kad jos neprarastų drėgmės, o saulė jų neišdžiovintų. Tačiau reikia turėti omenyje, kad lapinės salotos nesuka gūželių, dėl to jų nereikia retinti. Pagrindinis salotų rūšių skirtumas, jog gūžines salotas reikia nupjauti, o lapines – nuskinti. Užtenka stebėti, kad dirvožemis būtų pakankamai drėgnas, nes salotos gali lengvai žūti dėl sausos žemės ir karštų tiesioginės saulės spindulių. Tačiau per daug laistant galima salotoms ir pakenkti, nes apatiniai lapai gali pradėti pūti.

 

Share this Post