Dviračiai treniruokliai: kaip išsirinkti?

Administratorius/ May 26, 2022/ Sporto inventorius

Jei planuojate įsigyti dviratį treniruoklį, tikėtina, kad jums kyla klausimų, į ką vertėtų atsižvelgti renkantis šį sporto įrenginį. Internetinėje parduotuvėje https://sportuok.lt/dviraciai-treniruokliai rasite tikrai nemažą tokių treniruoklių pasirinkimą, o atsižvelgę į pagrindines šių treniruoklių savybes galėsite kur kas paprasčiau priimti tam tikrą sprendimą. Taigi, ką įvertinti ieškant geriausio treniruoklio?

Rinkitės patikimą gamintoją

Visada norisi, kad įsigyti sporto įrenginiai tarnautų kiek įmanoma ilgesnį laiką, todėl naudinga pasidomėti, kokių gamintojų įranga yra sulaukusi pačių palankiausių įvertinimų. Nors dėmesys gana dažnai krypsta ir į treniruoklio kainą, tačiau tuo tikrai nereikėtų apsiriboti. Jei norite įsigyti tikrai kokybišką įrangą, į ją vertėtų investuoti didesnę pinigų sumą.

Svoris ir matmenys

Treniruoklio svoris bus aktualus tuomet, jei jį teks dažnai transportuoti iš vienos vietos į kitą. Tokiu atveju naudinga rinktis sulankstomą, ganėtinai lengvą treniruoklį. Jei jūsų namuose yra ganėtinai nedaug laisvos vietos, tokiu atveju naudinga rinktis kompaktišką treniruoklį. Įvertinkite tai, kad sportuodami neturėtumėte kliūti už namuose esančių baldų ar kitų daiktų.

Didžiausia leistina apkrova

Renkantis dviratį treniruoklį svarbu pasidomėti, koks gali būti maksimalus naudotojo svoris, ir jį palyginkite su savo (ar su kitų asmenų, kurie naudosis treniruokliu) svoriu. Įprastai pigesnių treniruoklių maksimali leistina apkrova yra mažesnė nei kainuojančių brangiau.

Treniruočių programos

Treniruočių programų skaičius gali smarkiai varijuoti, tačiau nereikėtų pamiršti, kad itin funkcionalūs įrenginiai įprastai kainuoja brangiau. Jei dviratį treniruoklį naudosite tiesiog geros savijautos palaikymui, jums gali visiškai pakakti iki dešimties skirtingų programų ir pasipriešinimo lygių.

Papildomos funkcijos

Dviračiai treniruokliai taip pat gali turėti ir įvairias papildomas funkcijas, tokias kaip širdies ritmo matuoklis, pulso matavimo funkcija, numinto atstumo skaičiavimas, ir t.t.

Share this Post