Kokias virtuvines svarstykles pirkti?

Administratorius/ May 31, 2016/ Virtuvė

Svarstyklės yra neatsiejama virtuvės dalis, kuri padeda net ir tingiausiam maisto gamintojui. Juk daugelyje receptų knygų yra nurodyti ingredientų svoriai, o ne vienetai, todėl svarbu turėti tikslias virtuvines svarstyklės, kad būtų patiekalas būtų pagamintas teisingai. Taip pat virtuvinės svarstyklės gali būti naudingos žmonėms, kurie laikosi specialių dietų. Tokiems žmonėms yra reikalingas itin griežtas maisto svorio rėžimas. Žinoma, virtuvinių svorio matavimo prietaisų rinkoje yra begalės. Tačiau visgi kokias virtuvines svarstykles pirkti?

Virtuvinės svarstyklės skirstomos į tipus:
Mechaninės svarstyklės: tokio tipo maisto svėrimo priemonė turi platformą, ant kurios padėtas objektas pradeda spausti spyruoklę, kad būtų pamatuotas svoris. Jos gali būti ir pakabinamos. Mechaninės svarstyklės dažniausiai pastebimos turguje, maisto prekių parduotuvėje, gali būti naudojamos virtuvėje. Tokios svarstyklės yra nebrangios ir jomis labai paprasta naudotis, todėl jos puikiai tinka neišlaidaujantiems žmonėms. Tačiau šios svarstyklės turi ir trūkumą – spyruoklės greitai susidėvi, o tai reiškia, kad mechaninės svarstyklės laikui bėgant rodis vis netiksliau. Taip pat jomis sunku išmatuoti mažą svorį.

Metrinės svarstyklės: tinka puikiai tiems, kurie receptų ieško užsienio receptų knygose ar tinklapiuose. Tarkim JAV ar Anglijoje svoris matuojamas svarais arba uncijomis, todėl labai palanku pirkti metrines svarstyklės, nes jos gali pamatuoti svorį ne tik gramais, bet ir svarais. Jos populiarios ir labai universalios, todėl jos yra tokios mėgstamos virtuvės šefų ir šeimininkių.

Didelės talpos svarstyklės: dauguma virtuvinių svarstyklių neturi didelio svorio pajėgumo. O jeigu reikia pasverti didesnį kiekį miltų? Išeitis yra – didelės talpos svarstyklės. Tokios svarstyklės yra dažnai matomos restoranuose, kur maistas ruošiamas dideliais kiekiais.

Juk visuomet galima atrasti pusiausvyrą renkantis svarstykles ir tikime, kad tapo šiek tiek aiškiau kokias virtuvines svarstykles jums geriausia rinktis.

Share this Post