Elektrinis gręžtuvas statyboms, gręžtuvų skirtumai

Administratorius/ June 2, 2016/ Statybų technika

Atlikti statybos darbus be gręžtuvo – praktiškai neįmanoma užduotis. Tai viena populiariausių prekių, kuria paprasta pragręžti skyles medienoje, betone ar bet kurioje kitoje medžiagoje. Kokybė, lengvumas ir patogus valdymas yra pagrindinės priežastys, kodėl statybose dažniausiai naudojami elektriniai gręžtuvai. Didelė šių įrankių paklausa skatina prekių gamintojus atsižvelgti į vartotojų poreikius, todėl rinkoje galima rasti universalius, daugiau nei tik gręžimo funkciją turinčius gręžtuvus.
Visi elektriniai gręžtuvai pirmiausia gali būti buitiniai arba profesionalūs. Pastarieji skirti intensyviam darbui, kuris gali trukti ilgiau nei įprasta darbo diena – jiems gaminti naudojamos itin kokybiškos medžiagos, kurios užtikrina įrankio patvarumą. Buitiniai gręžtuvai dažniausiai skirti trumpesniam darbui su nedidelėmis pertraukomis, todėl norint išsirinkti tinkamiausią variantą, iš anksto vertėtų pagalvoti, kaip intensyviai naudositės įrankiu.
Gręžtuvai taip pat skirstomi ir pagal atliekamas funkcijas. Tais atvejais, kai reikia ne tik pagręžti skylę, bet ir įsukti varžtus, geriausia rinktis gręžtuvą – suktuvą. Tokie įrankiai pasižymi mažesniu galingumu ir apsukomis, tačiau tuo pačiu yra lengvesni ir mažesni. Šios savybės praverčia tais atvejais, kai reikia atlikti smulkesnius apdailos darbus ar surinkti baldus.
Tuomet, kai reikia paruošti mišinį ir sumaišyti skysčius, rekomenduojama po ranka turėti gręžtuvą – plakiklį. Speciali rankena ir maišytuvas užtikrins sparčią darbų eigą ir kokybiškus rezultatus, o įmontuoti elektroniniai reguliatoriai leidžia nustatyti optimalų maišymo ir gręžimo režimą.
Gręžtuvas gali praversti ir tuomet, kai gręžimo funkcija reikalinga norint įveikti gerokai kietesnes medžiagas. Tuomet pravartu naudoti smūginį gręžtuvą, kuris pasižymi padidintu galingumu ir turi kalimo funkciją. Elektrinių gręžtuvų pasirinkimas išties itin gausus, todėl net nekyla abejonių, jog šie įrankiai – vieni svarbiausių pagalbininkų statybos ir remonto darbuose.

Share this Post