Šarvuotos ir medinės lauko durys

Administratorius/ September 21, 2016/ Statybų technika

Gyvenamųjų namų erdvę nuo išorinio pasaulio įprasta atskirti saugiomis ir tvirtomis durimis. Tai lauko durys, saugančios namus ne vien nuo galimų įsilaužėlių, bet ir nuo triukšmo, drėgmės ir šalto oro, besiskverbiančio pro plyšius. Atsakyti į klausimą, koks durų pasirinkimas yra geriausias, yra sunkus, tačiau dažniausiai rekomenduojama rinktis tarp medinių ir šarvuotų lauko durų.

Medines lauko duris populiaru ir įprasta rinktis nuo pat senovės. Jos siūlo optimalų ir ekonomiškai naudingą pasirinkimą tiek gyvenamajam būstui, tiek pagalbinės paskirties pastatui. Iš tvirto medžio pagamintos durys tarnaus ilgai, o jų priežiūrai nereikės jokio dėmesio. Šios durys ne vien pasitarnaus tinkamai, bet ir suteiks puikų įvaizdį. Medinės durys dažnai įrengiamos individualiuose būstuose, kurie yra aptverti aukšta tvora, turi rakinamus kiemo vartus ar namuose įmontuotą signalizaciją.

Kasdieniniame gyvenime kur kas aktualesnis tapo saugumo klausimas, tad medinių durų pasirinkimas nėra pats patikimiausias variantas, siekiant apsaugoti namus nuo nelauktų svečių. Signalizacija ir rakinami vartai padeda padidinti saugumą, tačiau kur kas labiau pasitarnauja šarvuotos lauko durys. Tai itin tvirtos, sandarios ir ne vieną užraktą turinčios durys, galinčios geriausiai apsaugoti jus ir jūsų namų turtą nuo netikėtų įsilaužėlių. Žinoma, toks sprendimas gali pareikalauti daugiau išlaidų, tačiau saugumo labui tai padaryti verta.

Durų pasirinkimą nulemia ne vien finansai. Tinkamų durų pasirinkimą dažnai įtakoja gyvenamoji vieta bei erdvė, kurioje durys bus reikalingos. Jei gyvenate nuosavame name atokiau nuo miesto ir turite puikiai įdiegtą signalizaciją, ko gero, nereikia išlaidauti ir stengtis įsigyti didelių ir tvirtų šarvuotų lauko durų. Tokia pati situacija aktuali ir daugiabučių namų gyventojams. Čia, kur kiekvieną pro šalį aplink praeina šimtai žmonių, tikriausiai kur kas patrauklesnis bus šarvuotų durų pasirinkimas.

Šarvuotų ir medinių lauko durų pasirinkimas labiausiai priklauso nuo asmeninių siekių ir aplinkos, kurioje gyvenate. Jokiu būdu sprendimo neturėtų įtakoti šių gaminių kaina, kadangi saugumas šiuo klausimu yra svarbiausias. Būtent todėl lauko durys yra toks svarbus būsto elementas. Jis ne tik apsaugo namus nuo nelauktų svečių, bet ir nuo triukšmo, drėgmės ir šalto oro.

Share this Post