Statybų įrangos naujovės

Administratorius/ March 12, 2017/ Statybų technika

Kiekvienais metais į statybas įsiveržia vis daugiau naujovių. Statybinių medžiagų gamintojai tobulina darbams naudojamas medžiagas, daro jas patvaresnes, ilgaamžiškesnes,  patrauklesnio dizaino ir t.t.

Pastarieji keli metai taip pat įnešė ne vieną naujovę į statybų sferą. Viena didžiausių naujovių – lankstusis betonas. Be to atsiranda tokios inovacijos kaip skaitmeninė statyba, 3D maketavimas ir spausdinimas ir t.t. Visos šios naujovės prisideda prie greitesnio, tikslesnio ir atsakingesnio projektavimo, statybų darbų, įvairių konstrukcijų gamybos.

Lankstusis betonas, be abejo, yra karščiausia naujiena statybų industrijoje. Betonas jau daug metų yra pasaulio miestų pagrindas. Juo grindžiame kelius, statome namus ir kitas tvirtumo reikalaujančias konstrukcijas. Kuo daugiau pasaulyje tobulėja šalys ir vis labiau plečiami miestai, tuo labiau sunaudojama betono. Tai ilgaamžė ir tvirta medžiaga, tačiau ji palyginti trapi prieš stiprius smūgius ir neatspari pleišėjimams. Štai čia į pagalbą buvo sukurtas lankstusis betonas, kurio specialioje gamyboje naudojamas polimerinis plaušas pasiskirsto atsiradus plyšiams ir sukuria galimybę betono konstrukcijoms nežymiai deformuotis išsaugant tvirtumą. Lankstaus betono dėka, jis atsparus apkrovoms, smūgiams ir tarnauja dešimtis metų ir net šimtmečius.

Skaitmeninė statyba – tai kur kas abstraktesnė naujovė šioje sferoje. Šio reiškinio dėka visas statybų procesas gali būti idealiai suplanuojamas, pradedant medžiagų apskaita, pačių statymų koordinavimu ir baigiant remonto darbais, ir turto valdymu. Tad praktiškai visi statymo procesai yra sutraukiami į vieną sistemą.

Visų šių ir dar daugybės kitų atradimų dėka statybos einasi diena iš dienos vis greičiau ir sklandžiau. Joms sunaudojama mažiau medžiagų ir išvengiama statybos klaidų. Lietuvoje šios inovacijos įsitvirtina pamažu, tačiau su dideliu potencialu ateityje statybos darbus padaryti daug produktyvesnius.

Share this Post