STOGO DENGIMO ĮRANKIAI

Administratorius/ February 1, 2018/ Statybų technika

Išties nesvarbu, esate ilgametę patirtį turintis stogo dengimo meistras, ar visai pradedantis ir apie tai nelabai ką nusimanantis žmogelis. Tačiau vis tiek norite savarankiškai dengti stogą ir tapti savo namų meistru. Ir tai yra išties įmanoma! Turint daug ryžto, konsultuojantis su profesionalais ir įsigijus tinkamus šiam darbui skirtus įrankius. Tačiau vis tiek daugeliui savamokslių kyla klausimas, kokie tie įrankiai yra tinkami? Juk jų yra tiek daug. Nieko neišmanančiam sunku suprasti kam kas yra skirta ir kaip su jais dirbti.

Prieš imantis šio darbo, būtinai reikia susižinoti kokių įrankių reikia, su kuriais bus patogiausia dirbti, taip medžiagos bus paruošiamos ar pritvirtinamos tiksliai ir profesionaliai. Taigi tinkami ir reikalingiausi įrankiai atliekant tokį darbą yra tokie:

  1. Žirklės. Jų yra apie 8 skirtinos rūšys. Jos yra skirtos karpyti skardai.

  2. Valcavimo replės. Jos skirtos užspausti skartos sujungimams.

  3. Plaktukai. Taip pat yra bent 6 skirtingi modeliai. Jie yra skirti pritvirtinti, prikalti atskiras stogo detales.

  4. Rankinio valcavimo instrumentai. Jis yra skirti užlenkti arba užriesti norima detalę.

  5. Elektrinės žirklės. Jos skirtos skardai kirpti. Galingumas gali būti apie 380W.

  6. Ir kiti stogo dengimo paruošimui skirti instrumentai. Pasirenkami pagal patogumą ir naudingumą.

Taigi yra itin svarbu pasirinkti tinkamą įrangą su kuria stogo dengimas taptų lengvesnis. Rekomenduotina tartis su specialistais, kurie puikiai nusimano šioje srityje. Išvengiant darbo apsunkinimo naudojant įrankius ne pagal jų paskirtį.

Taip pat svarbu montuojant stogą, dirbti atsargiai ir stengtis nepažeisti dangos. Stogo dengimo metu vengti naudoti metalinių diskelių, kurie gali nudeginti, ar kitaip pažeisti apsauginį metalo sluoksnį. Ko pasekoje gali atsirasti kitokių problemų: prarandama garantija. Todėl visada reikia naudoti tinkamus rankinius įrankius. Be abejonės, kad darbas vyktų sklandžiau visada galima perskaityti detalių gamintojo instrukcijas, kuriose viskas labai aiškiai parašyta, kaip derėtų dirbti ir kokius įrankius geriausia naudoti stogo dengimo procese. Tad būkite atsargūs, dirbkite atsakingai ir vėliau galėsite didžiuotis savo darbu!

Jei meistravimas ir įrankių pasirinkimas pasirodė per didelis darbas — kreipkitės į profesionalus: http://www.lakede.lt/

Share this Post