TIESIOGINĖS DUJOS

Administratorius/ February 2, 2018/ Auto technika

Vis daugiau žmonių renkasi dujomis varomą automobilį. Ir vienas iš populiariausių įrangos tipų yra tiesioginės dujos. Tai yra ketvirtos kartos dujos. Lyginant su pirmos, antros ar tračios jos yra pačios geriausios. Kitaip tariant tai yra dujų įpurškimo sistema. Ji yra labai mėgiama įvairių vairuotojų, nes veikia nepriekaištingai, beveik negenda, nereikia ilgai laukti, kad automobilio temperatūrai pasiekus reikiamą, kuras automatiškai, o svarbiausia, sklandžiai persijungs iš benzininio į dujas. Būtent šioje sistemoje, kiekvienam cilindrui yra montuojama po vieną atskirą purkštuką, todėl atėjus laikui kurui persijungti, nejuntami visiškai jokie trigdžiai, truksėjimai, ar garsai. Kaip ir minėjau, viskas vyksta itin sklandžiai.

Galima dar kartą pasikartoti, kad tai yra ekonomiškas ir nekenksmingas būdas saugiai važinėti. Be abejonės, kaip jau daugeliui yra žinoma, tolimų atstumų automobiliu varomu dujomis nepatartina važiuoti, geriau rinktis dyzelinį automobilį, nes būtent tokioje situacijoje jūs pinigų atžvilgiu nieko nelaimėsite važiuodami su dujomis varomu automobiliu. Tolimoje kelionėje kuro sąnaudos jums kainuos apytiksliai tiek pat.

Tačiau, kad ir kiek tiesioginės dujos turėtų pliusų, kad ir kokia nepriekaištinga ji bebūtų, vis dar galima sutikti skeptiškų ar neapsisprendusių žmonių, kuriuos galbūt galime labiau pavadinti senamadžiais, su naujomis technologijos nesusipažinusiais ar nesidominčiais individais. Karts nuo karto vis dar galima pamatyti internetinėje erdvėje šmėžuojančias abejones. Galima nesunkiai aptikti įvairiuose portaluose, forumuose verdančias diskusijas, tai kas gi geriau, dyzeliu varomas automobilis ar tiesioginės dujos. Ir vis dar sunku patikėti, bet nuomonių atsiranda išties skirtingų, kartais galima įžvelgti netgi ginčo užuomazgų. Taip yra dėl to, nes vieni teigia jog dyzeliu varomi automobiliai turi daugiau teigiamų aspektų ir tiktai juos reiktų vairuoti, kiti teigia kad tik dujomis varomos transporto priemonės turėtų važinėti gatvėmis. Kaip bebūtų keista, tačiau galime įžvelgti, kad nuomonės pasidalina maždaug po lygiai. Tiek vieni tiek kiti pateikią svarių argumentų, paremtų teorinėmis žiniomis arba gyvenimiška patirtimi. Tačiau, kad ir kiek skirtingų nuomonių būtų, išties naudinga jas sužinoti, negalima laikytis tik vienos, kad tiesioginės dujos yra pačios geriausios ar atvirkščiai. Be abejonės reikia plėsti savo akiratį.

Vis dėlto, kad ir kaip ten yra, amžina dilema, kas geresnis ar blogesnis, tačiau konsultuotis reikia su šios srities specialistu. Jis jums pateiks tikrai nenuginčijamų faktų, o galbūt neišskirs nei vienos kuro sistemos. Na, o pasiskaityti interneto platybėse galime tik įdomumo dėlei ir norit sužinoti kitų vairuotojų nuomones, tačiau nederėtų to priimti už gryną pinigą ir tuo vadovautis.

Share this Post