Įsirenginėjantiems namus: nuo ko pradėti?

Administratorius/ August 10, 2018/ Buitinė technika

Įsigyti naują būstą – tikras džiaugsmas kiekvienam žmogui ar šeimai. Jau iš anksto pradedame galvoti kaip atrodys mūsų kambariai, kokios spalvos bei baldai dominuos. Tačiau suvokti kiek pastangų ir žinių reikės norint įrengti savo išsvajotąjį būstą, pradedame tikrai ne iš pat pradžių. Taigi , nuo ko pradėti įrenginėti savo būstą ir ko nepamiršti? Patarimus skaitykite kiek žemiau.

Namų interjero planas

Prieš pradedant galvoje dėliotis apdailos darbus, važiuoti pirkti baldus ir kitą įrangą, visų pirma, rekomenduojama pasiruošti detalų namų interjero planą. Jo dėka žinosite ko tiksliai ieškoti vaikštant po parduotuves. Taip pat, iš anksto paruoštas interjero planas padės ir sutaupyti. Jūs nepirksite nereikalingų daiktų ir detalių, bet susikoncentruosite tik į tikrai reikalingus dalykus. Jeigu patys neturite meno gyslelės, rekomenduojama namų interjero plano kūrimą patikėti dizaineriui. Tai specialistai, kurie sukurs jūsų svajonių namus atsižvelgdami į naujausias tendencijas bei žinoma jūsų norus ir lūkesčius.

Tinkamas sienų paruošimas

Sienų paruošimas yra bene svarbiausias būsto įrengimo etapas. Svarbu žinoti ar sienas dažysite, apklijuosite tapetais ar plytelėmis. Nuo to priklausys ir jų paruošimas. Rekomenduojama jog sienų paviršius būtų paruoštas medžiagoms, kurias ruošiate dėti. Taigi pirmiausiai, išsirinkite tinkamą glaistą. Nors šių produktų įvairovė yra didžiulė, prisipinkite jog yra trys pagrindinės jų rūšys. Polimeriniai (džiūsta ore), gipsiniai (chemiškai išyra) bei cementiniai.

sienų dažymas

Plytelių klijavimas

Dažniausia klaida klojant plyteles – yra ne brangių plytelių įsigijimas, tačiau netinkamas ir nekokybiškas jų išklojimas. Taip jau nutinka, kad kokybiškoms plytelėms yra naudojami netinkami klijai. Dėl šios priežasties plytelės atšoka, gali keisti ir savo padėtį.

Vandentiekis ir įranga

Vandentiekio įrengmas yra svarbus momentas norint gyventi komfortabiliai. Kanalizacijos sistemos įrengimas, vamzdžių išvedžiojimas turi būti atliekamas tai išmanančių specialistų. Būtent todėl yra svarbi kiekviena vamzdžių įrangos detalė. Pradedant nuo uždaromosios armatūros, baigiant skysčio lygio matuokliais (daugiau informacijos galite rasti čia: http://www.moris.lt/lt/pramones-iranga/uzdaromoji-armtura).

Žinoma, nepamirškite jog yra ir daugybė kitų faktorių į kuriuos reikia atsižvelgti įsirenginėjant naujus namus. Ką jau kalbėti apie patį namo eksterjerą. Namo išorės apdaila, stogo danga bei kiti dalykai yra lygiai tokie patys svarbūs kaip ir namo vidaus sutvarkymas.

Daugiau informacijos apie įrangą, kuri gali būti panaudota ir namuose: Moris.lt

Share this Post