Kas yra techniniai vertimai?

Administratorius/ March 27, 2020/ Statybų technika

Gyvenime žmonėms kartais tenka susidurti su įvairiomis paslaugomis. Viena iš jų – vertimo paslaugos. Vertėjai verčia įvairiausius tekstus iš daugelio kalbų: medicininius, mokslinius, finansinius ir net techninius. Šiame straipsnyje plačiau aptarsime techninius vertimas: kas tai per vertimai, kaip atrodo techniniai tekstai ir kam jie reikalingi.

Techniniai vertimai – kas tai?

Techniniai vertimai iš kitų vertimų išsiskiria savo specifiškumu. Šie vertimai yra specifiški, norint juos atlikti reikia išmanyti terminiją, žinoti tam tikras santrumpas, išmanyti kalbą labai gerai ir, svarbiausia, suprasti esmę, apie ką yra tekstas. Techniniai vertimai išsiskiria dar ir tuo, kad juos verčiant galima aptikti įvairių schemų, piešinių ir brėžinių, kurie nėra svetimi šiems vertimams. Tie piešiniai, schemos ir brėžiniai taip pat turi būti suprantami vertėjui, kad verčiamas tekstas būtų kuo tikslesnis. Dėl šios priežasties neužtenka išmanyti vien tik užsienio kalbų iš kurių į kurias yra verčiama, techninius vertimus turi atlikti profesionalai, šioje srityje dirbantys, jos išsilavinimą turintys asmenys – specialistai.

Kokie tekstai yra priskiriami techniniams vertimams?

Jeigu jums yra reikalingi vertimai ir jūs nežinote prie kokių jie priskiriami, tai štai jums techninių vertimų sąrašas:

  • Saugos duomenų lapai;
  • Techniniai pasų vertimai;
  • Valdymo ir saugos instrukcijos;
  • Specifikacijos;
  • Statybų projektų dokumentai;
  • Sertifikatai;
  • Techniniai brėžiniai;
  • Ir kita.

Jau iš pačių verčiamų dokumentų vertimų galima suprasti, kad techniniai vertimai yra susiję su instrukcijomis, projektais, brėžiniais. Dažniausiai tokie vertimai gali būti reikalingi statybos, inžinerijos sektoriuose dirbantiems asmenims, asmenims, kurie statosi namus ar darosi kokius nors gręžinius.

Techninius vertimus išmano tikrai ne kiekvienas, tai labai kruopštus ir atsakingas darbas, kuriam treniruotis, ruoštis ir praktikuotis reikia net kelis metus. Kalbant apie techninių vertimų kainas, tai kainos yra labai įvairios. Jos priklauso nuo to, kokių tiksliai tekstų vertimų jums reikia, kelių puslapių techniniai vertimai. Taip pat paslaugų kaina priklauso ir nuo įmonės į kurią kreipsitės dėl jums reikalingų vertimų.

Share this Post