Kodėl cirkuliaciniai siurbliai reikalingi šildymo sistemoms?

Administratorius/ April 11, 2022/ Statybų technika

Nėra skirtumo, ar gyvenate nuosavame name, ar bute, tačiau jūsų namų erdvės šildymo sistema yra lygiai tokia pat svarbi, kaip ir kita namų detalė. Norint gyventi šiltai, neužtenka namų apšildyti tik kokybiškomis medžiagomis ar įsigyti sandarius langus. Viena iš šių dienų populiariausių šildymo sistemų – cirkuliaciniai siurbliai, kurie yra labai stabilus įrenginys, o tai reiškia, kad padeda namuose palaikyti reikiamą temperatūrą. 

Kokios cirkuliacinio siurblio ypatumai?

Cirkuliacinis siurblys yra prietaisas, kurio darbo mes įprastai net nematome. Tai yra įrenginys, skirtas šildymo sistemai, o jam padedant šiluma pernešama iš katilo į namų šildymo prietaisus. Svarbu pabrėžti, kad dažniausiai tokio tipo šildymo sistema būna dviejų tipų: natūralios arba priverstinės cirkuliacijos. Cirkuliaciniai siurbliai skiriasi savo tipu, kaina ir elektros sunaudojimo kiekiu. Renkantis savo namams cirkuliacinį siurblį reikėtų atkreipti dėmesį į:

  • elektros kiekio sunaudojimą
  • siurblio nuorinimo ypatumus bei pakeitimo galimybes
  • funkcijų veikimą ir jų rodymą.

Cirkuliacinio siurblio vienas iš svarbiausių elementų – jo elektros energijos sąnaudos. Rinkdamiesi cirkuliacinį siurblį, atsižvelkite į jo elektros suvartojimo rodiklius. Sekdami rodiklius, galėsite suprasti, jog jūsų pasirinktas siurblys nereikalaus didelių išlaidų bei bus ekonomiškas. Kokybiškus, tvarius ir mažai elektros sąnaudų sunaudojančius cirkuliacinius siurblius galite rasti – čia

Kokios cirkuliacinio siurblio galimybės?

Atsižvelgus į cirkuliacinių siurblių galią, pateikiami siurblių energijos galios ir jos suvartojimo skirtumas. Tarkime, jei planuojate įsigyti cirkuliacinį siurblį, kurio galia siekia 80W per sezoną, tuomet bus sunaudojama apie 450 kWh. Tačiau, jei rinksitės mažesnės galios siurblį, tarkime 44W, tuomet energijos sunaudojimas sieks tik 200 kWh. Pagal cirkuliacinio siurblio galią galima įžvelgti ir gana akivaizdžius energijos kiekio suvartojimo skirtumus, kurie matomi ir galutinėje sumoje, kurią turėsite sumokėti už prietaiso veikimą.  Be to, nepamirškite atkreipti dėmesį į siurblio savisaugos savybę. Kodėl tai svarbu? Cirkuliaciniai siurbliai, kurie turi savisaugos savybę, gali patys automatiškai nustoti veikę, net jeigu jiems yra kilęs nors menkiausias pavojus sugesti, todėl būsite apsaugoti nuo netikėtų gedimų!

Share this Post