Kokios yra verslo paskolų rūšys

Administratorius/ May 31, 2019/ Technika versle

Smulkiam ir vidutiniam verslui ypač aktualios verslo paskolos. Tačiau neretai taip nutinka, kad neturintys patirties verslininkai pasiklysta paskolų labirintuose ir galiausiai jų paskolų paraiškos bankuose būna atmetamos. Kad taip neatsitiktų, trumpai papasakosime apie esamas verslo paskolų rūšis ir jų paskirtį.

Rūšys:

Pirmiausia tai svarbu suprasti, kad paskolos yra neatsiejama verslo dalis ir jos leidžia išnaudoti plėtros galimybes, bei priimti rimtesnius iššūkius. Taigi, verslo paskolos yra skirstomos į tris pagrindines rūšis – investicinės, kredito linija ir apyvartinėms lėšoms.

Investicinės paskolos

Investicinės paskolos yra naudojamos verslo plėtrai. Tai gali būti nauji įrengimai ar jų atnaujinimas, nekilnojamas turtas ar investicijos susijusios su verslo partneriais. Dažniausia tokio tipo paskolos trukmė yra iki 120 mėnesių ir palūkanos svyruoja priklausomai nuo banko ar kitos finansų bendrovės. Taip pat vis populiarėja paskolos grąžinimo atidėjimas kas reiškia jog mokėtinos tik numatytos palūkanos.

Neretai bankai išduodami paskolą reikalauja jos užtikrinimo priemonių. Žinoma viskas priklauso nuo sumos dydžio, tačiau paskolos grąžinimą galima užtikrinti turtu, laidavimu, atsargomis ar esamais finansais.

Kredito linija – trumpalaikės paskolos

Kredito linija dar žinoma kaip trumpalaikės paskolos verslui. Šio tipo paskolos dažniausiai gali būti grąžinamos per laikotarpį ne ilgesnį nei 24 mėnesiai. Paskolos mokėjimo būdas gali pasirodyti ganėtinai sudėtingas, tačiau apie viską išsamiai ir aiškiai galite sužinoti čia. Jei trumpai tai palūkanos mokamos kiekvieno mėnesio gale ir skaičiuojamos kasdien nuo panaudotos trumpalaikės paskolos sumos.

Kredito linijos grąžinimą galite užtikrinti turimu turtu, finansais, atsargomis bei laidavimu. Be abejo šios priemonės priklauso nuo jūsų verslui reikalingos paskolos dydžio. Gera žinia imant šio tipo paskolą yra ta, kad jei neišnaudojate visos gautos sumos, už likutį palūkanų mokėti nereikia.

Paskola apyvartinėms lėšoms

Šios paskolos apmokėjimo laikotarpis gali būti iki 24 mėnesių kaip ir kredito linijos. Tačiau šiuo atveju palūkanų procentas šokteli ir gali prasidėti nuo 6-7 %. Paskola ir palūkanos mokamos kiekvieną mėnesį ir užtikrinamos laidavimu, turtu, atsargomis ar finansais.

Taigi, visos šios paskolos gali būti labai naudingos arba žalingos verslui. Prieš pateikdami paskolos prašymą būtinai įsigilinkite į visas sąlygas ir apsvarstykite teigiamus ir neigiamus variantus.

Daugiau apie verslo paskolas skaitykite čia.

Share this Post