Vaizdo technika vaikams

Administratorius/ March 29, 2016/ Vaizdo technika

Visi tėveliai siekia geriausio savo mažiesiems, ypač kai šie yra dar labai jauni ir tik pradeda pažinti pasaulį. Vienas geriausių metodų – tai įvairiausia garsinė ir vaizdinė simuliacija. Dažnai vaikai itin stipriau reaguoja į vaizdus, negu kvapus ar juntamus pojūčius. Tačiau kas tiktų vaikams šiuo atveju ir kokia vaizdo technika būtų geriausia? Apie vaizdo techniką vaikams internete galima rasti tikrai daug, štai keletas pavyzdžių ir pasiūlymų, kurie galbūt tiktų ir Jūsų vaikams.

 
Dar būdami visiškai mažučiai, nė galvos nepakeldami vaikai jau aktyviai stebi aplinką, klausosi kas vyksta, seka tėvelius akimis. Tačiau kartais šiuos tenka bent trumpam palikti vienus ar galbūt nėra laiko užsiimti su jais. Šiuo atveju pagelbėja vaizdo technika skirta vaikams. Tačiau ką galima būtų pasiūlyti kūdikiui, kuris dar visiškai negali pats nieko padaryti? Televizoriaus jungti nerekomenduotina, tačiau būna įvairių spalvingų ir įdomių lempų, kurios juda arba sukasai ir keičia savo spalvas. Taip pat dar skleidžia įvairius garsus. Šis atrodo paprastas dalykas, tačiau mažiesiems pasirodys tikrai įdomus, kadangi šie nieko panašaus matę nebus. Tai yra puikus įrankis po truputį stimuliuoti vaiko regėjimą ir mąstymą.

 
Šiek tiek vyresniems vaikams, kurie jau gali ir patys atlikti veiksmus, žaisti taip pat yra sukurtos vaizdo technikos. Jau dabar yra sukurtos įvairios “vaikiškos” planšetės. Tai yra ekranėliai, kuriuose keičiasi vaizdai paspaudus tam tikrus mygtukus. Juos visada lygi įdomūs garsai. Tiems, kurie dar tik pradeda kalbėti yra sukurta šaunios vaizdo technikos skirtos mokytis kalbos. Būna ekrane parodomas objektas ir garsiai pasakomas jo pavadinimas. Tai mažiesiems yra ne tik smagus žaislas, bet ir puikus įrankis pažinti kalbos pasaulį.

 
Kalbant apie vaizdo tehcniką vaikams, šios pasiūla kol kas nėra labai didelė, kur kas daugiau galima rasti tik garso technikos. Tačiau su laiku pasiūla tikrai augs, nes jau dabar tėveliai leidžia savo vaikams žaisti su jų išmaniaisiais telefonais ir mielai nupirktų savo vaikams panašaus tipo žaislus, kad šie taip pat galėtų pasimėgauti savo turimu “išmaniuoju”.

Share this Post