Kaip valdyti oro kondicionierius didelio ploto patalpose?

Administratorius/ January 3, 2019/ Oro kondicionieriai

Šiais laikais, smarkiai augant naujų pastatų statybai, populiarėja dangoraižiai, stikliniai pastatai. Ypač tokios patalpos labai greitai įšyla karštomis vasaros dienomis. Na o dar esant santūrioms ir nepralaidžioms sienoms, oras necirkuliuoja ir nesikeičia su lauko oro. Taigi, visuose naujų statybų namuose yra įrenginėjamos ne tik  šildymo, tačiau ir vėdinimo bei vėsinimo sistemos.
Oro kondicionieriai, kurių gausią įvairovę mums siūlo nit.lt, sugeba šildyti, šaldyti bei ventiliuoti orą. Taip pat modernūs kondicionieriai yra pritaikyti įvairiems patalpų dydžiams bei vartotojų poreikiams. Išskiriamos kelios grupės kondicionierių: atskiri įrenginiai, pvz .mobilūs oro kondicionieriai, vietinės sistemos, pvz. Split tipo, centrinės sistemos, pvz. orinės, VRF, bei specifinės sistemos, t. y. Tikslios kontrolės, nakties vėsos naudojimo talpyklos.
Kintamo šaltnešio tūrio sistemos, kitaip VRF nuo angliško pavadinimo Variable Refrigerant Volume, yra patobulintas Split oro kondicionierių variantas, t. y. Jas sudaro vidinis bei išorinis kondicionieriaus blokas. Ši sistema yra didelė ir galinga, tad puikiai tinka daugiabučių,  ofisų, didelių sandėlių, gamyklų aušinimui. Ją sudaro vienas ar daugiau sujungtų išorinių blokų, kurie variniais vamzdžiais yra prijungti prie įvairių rūšių vidinių blokų.
VRF sistemos leidžia sujungti kelias atskiras kondicionavimo sistema į vieną bendrą centrinį valdymą. Šios sistemos skleidžia didelį energetinį efektyvumą, kondicionavimo galia siekia nuo 15 iki 250 kW. Savo galingumu, šios sistemos sugeba šildyti arba vėsinti esant dideliam aplinkos temperatūros skirtumui. Viena VRF sistema gali apimti iki 64vnt vidinių blokų, jos bendra trasa gali siekti iki 500m. Nors sistema yra sujungta į vieną valdymo bloką, ją galima valdyti taip pat ir kiekvieną dalį atskirai. Taip pat, kadangi VRF apjungia kelis oro kondicionavimo įrenginius, tai leidžia vykti šilumos mainams tarp skirtingų patalpų.Central air conditioning
Centrinio valdymo sistemos suteikia komforto didelėse patalpose ir sumažina valdymo bei montavimo rūpesčius. Taip pat ši sistema padeda išvengti nereikalingų energijos išlaidų.

Share this Post