Kaip veikia oras-vanduo šilumos siurblys?

Administratorius/ April 1, 2019/ Vėdinimo sistemos

Tikriausiai jau esate girdėję apie sąlyginai naują, energiją taupančią alternatyvą dujiniam šildymui, krosnims ar elektriniams prietaisams? Jeigu neteko, išduosime. Tai šilumos siurbliai oras-vanduo! Jeigu puoselėjate komfortą, saugią aplinką ir paprastumą, šie siurbliai tikrai neturėtų būti naujiena. Dėl aukšto energijos vartojimo išsaugojimo rodiklio ir nepriekaištingo šildymo bei vėsinimo, jie jau spėjo pagarsėti kaip nepamainomi favoritai klimato kontrolės srityje. Vis dėlto, neretam žmogui kyla klausimas: kaip veikia oras-vanduo šilumos siurblys? Šiandien ir pamėginsime atsakyti į šį klausimą.

Šilumos siurblio oras-vanduo veikimo principas

Oras-vanduo šilumos siurblio veikimo principas yra pakankamai paprastas. Kaip pavyzdį būtų galima pateikti šaldytuvą. Šis prietaisas ima šiltą orą iš vidaus ir per galą jį išleidžia į kambarį. Absoliučiai panašiai dirba ir oras-vanduo siurblys. Kaip žinia, viena siurblio sistemos dalis yra instaliuojama namo išorėje, o kita namo vidinėje dalyje. Išorėje esantis prietaisas absorbuoja lauke tvyrančią uolienų, oro, vandens, dirvožemio šilumą ir ją panaudoja boileryje esančio vandens šildymui. Iš principo, tai yra vienas esminių skirtumų tarp oras-oras ir oras-vanduo šilumos siurblių (oras-oras gautą energiją iš lauko naudoja viduje tvyrančio oro šildymui).

“Šildo vandenį” – ar tai reiškia, kad įsidiegę oras-vanduo šilumos siurblį namuose turėsime fiksuotą kiekį šilto vandens ir nieko daugiau? Žinoma ne! Pastarieji siurbliai geba šildyti ne tik vandenį, bet ir orą. Namų šildymas pasireiškia per šildomų grindų sistemas bei radiatorius. Šilumos siurblys oras-vanduo gali ir vėsinti patalpas. Tačiau tam, vietoje radiatorių turėtų būti sumontuojami fankoilai.

Šilumos siurblių oras-vanduo privalumai

Yra paskaičiuota, kad šilumos siurbliai oras-vanduo geba sutaupyti maždaug 50-60% namų šildymui reikalingos šilumos energijos ir karšto vandens per metus. Šio tipo siurblių įrengimas yra paprastesnis, lengvesnis ir pigesnis nei kitų geoterminių siurblių. Šis įrenginys nereikalauja papildomos priežiūros, yra lengvai valdomas. Tiesą sakant, jeigu Jūsų poreikiai nėra labai išskirtiniai, tai oras-vanduo siurblių Jums praktiškai niekada nereikės valdyti. Jie veikia automatiškai, patys supranta kada pereiti nuo žiemos prie vasaros režimo. Šie siurbliai yra ekologiški, neišmeta jokių CO2 dujų, dirba tyliai. Įsirengę oras-vanduo šilumos siurblį Jūs turėsite ne tik šiltus namus, bet ir pakankamai karšto vandens reikalingu metu.

Norite įsigyti šilumos siurblį oras-vanduo? Rekomenduojame apsilankyti firminėje šilumos siurblių / oro kondicionierių parduotuvėje Silumossiurbliai24.lt. Šilumos Siurbliai 24 – ilgametę patirtį mikroklimato kūrimo sferoje sukaupusi įmonė. Čia pardavinėjama aukštos klasės gamintojų Cooper&Hunter, HTW, Daikin produkcija. Šioje internetinėje parduotuvėje šilumos siurblį įsigysite pigiau, kadangi kataloge nuolat taikomos įvairios akcijos!

Share this Post