Kraujospūdžio matuoklių kainos ir rūšys

Administratorius/ December 21, 2016/ Buitinė technika, Kraujospūdžio matuokliai

Kraujo spaudimo matuoklių pasirinkimas yra tikrai platus ir nežinančiam, į kokius techninius duomenis reiktų atkreipti dėmesį, gali būti sunku teisingai pasirinkti.

Kraujospūdžio matuoklių yra įvairiausių: vieni jų elektroniniai (automatiniai – skaitmeniniai), o kiti — rankiniai (tokius dažniausiai naudoja daktarai) su stetoskopu komplekte, tai yra aneroidiniai kraujospūdžio matuokliai arba tradiciniai — gyvsidabrio matuokliai. Tiesa, dabar jau yra gaminami ir kalbantys kraujospūdžio matuokliai. Kraujo spaudimo matuokliai taip pat gali skirtis pagal tai, kokioje kūno vietoje (o tiksliau rankos vietoje) yra matuojamas kraujo spaudimas. Spaudimo matavimo sritys:

  • žasto srityje (viršutinėje rankos dalyje tarp peties ir alkūnės sąnarių),
  • riešo srityje (kur paprastai gerai matosi kraujagyslės),
  • piršto srityje.

Kiekvienas iš mūsų nori įsigyti gerą buitinės technikos prietaisą. Dažnas sutinka mokėti daugiau jei kaina atitinka siūlomą kokybę. Ir tikrai visi bijome ir nenorime permokėti tokiu būdu kai sumokama daugiau ne už kokybiškesnį daiktą, o už žinomą prekės ženklą. Kaina — svarbus kriterijus renkantis kraujo spaudimo matavimo prietaisą.

Vienas spaudimo matuoklis kaina gali gerokai skirtis nuo kito, o kaip žinoti už kurį verta mokėti daugiau? Tiesa, kad žinomas prekės ženklas kainuoja daugiau, iš pavyzdžių galima pateikti, kad ir „Medisana“, tačiau žinomas vardas paprastai reiškia ir patikimumą. Nes jei jau prekės ženklas žinomas, tai prastą jo prekių kokybę irgi būtų sunku užglaistyti. Taip pat kaina didesnė jei norite pilnai  elektroninio, skaitmeninio, automatinio matuoklio, kurie yra pritaikyti naudojimui namuose. Profesionalūs matuokliai yra dar brangesni. Tačiau ne visada didelė kaina, reiškia, jog daiktas geriau, ilgiau tarnaus ar tiksliau matuos. Norint tikslių matavimų duomenų derėtų rinktis ant žasto tvirtinamus matuoklius, nes jie laikomi tiksliausiais.

Daugiau sveikatingumo informacijos irprekių galima rasti apsilankius https://biomed.lt/lt/

Share this Post