Daugiafunkcinės sistemos taupo lėšas ir suteikia komforto

Administratorius/ January 3, 2019/ Vėdinimo sistemos

Daugelis vartotojų vis galvoja apie šildymo sistemas, vis dažniau pamiršdami apie vėdinimo bei šaldymo. Daugeliui atrodo, per brangu būtų įsirengti trys prietaisus? Taip, tiesa. Kiekvienas įrenginys reikalauja nemažų investicijų. Bet, tam yra kuriami modernūs bei naujoviški įrenginiai, sugebantys šildyti, šaldyti bei vėdinti orą.
Taip pat svarbu yra ne tik taupyti lėšas, bet ir vietą. Juk viena sistema užims mažiau vietos nei trys.
Esant dideliai sistemų įvairovei darosi vis sunkiau pasirinkti tinkamą. Tačiau apgalvojus lėšų galimybes, montavimo vietos, bei pastato aplinkos sąlygas, atsakymas aiškėja. Ne ka mažiau svarbus yra įrenginio galingumas.
Taigi, gerą oro vėsinimą didelio ploto ir daugiaaukščiuose pastatuose užtikrins čilerių įrenginys. Čileris yra šaldymo mašina, kuri gamina šalta arba šiltą skysti patalpoms vėsinti arba šildyti.  Ataušintas vanduo gali būti naudojamas patalpų oro kondicionavimui. Šis įrenginys savo galingumu taip pat gali ištraukti karštį, garus ir kitas žmogaus gerai savijautai kenksmingas medžiagas dideliose pramonės patalpose, fabrikuose. Čileriai, gali būti montuojami patalpų viduje, jie bus aušinami vandeniu, na o atvirame ore montuojami oru aušinami čileriai. Oru aušinami vandeniniai čileriai, kadangi yra montuojami lauke ar ant stogo, leidžia sutaupyti patalpų vietos.
Kitas galingas įrenginys, tinkamas ligoninių, mokyklų, viešbučių, parduotuvių ar biurų oro apdirbimui yra šalčio sijos, kurios gali būti pasyvios arba aktyvios.
Pasyviosios sijos atrodo kaip šilumnešio vamzdys su plokštelėmis, šildymo sistemų konvektorius. Kanaluose cirkuliuoja oras, savo šilumą atiduodamas plokštelėms, o atvėsinamas yra konvekcinėmis srovėmis.
Aktyviosios šaldymo sijos šaldo, šildo bei vedina orą. Jos yra jungiamos prie vėdinimo sistemos ortakio bei šilumnešio. Ortakiais, kuriuose yra gausu skylučių, dideliu greičiu teka oras. Srovei tekant į ortakį patenka ir aplinkos oro. Įsiurbiamas oras, prieš susimaišydamas su tekančiu, patenka į kalioriferį, kuriame yra atvėsinamas. Į patalpą gražinamas oras, kuris yra patalpos bei aplinkos oro mišinys.
Taigi, viena moderni sistema gali šaldyti, šildyti bei vėdinti orą. Kas padeda išvengti nereikalingų išlaidų, vietos užėmimo.

Share this Post