Kaip keliauja siuntos, kur jos užtrunka?

Administratorius/ September 5, 2017/ Auto technika

Ne paslaptis, didėjant emigracijai, mes vis dažniau pradedame naudotis siuntų išvežimo paslaugomis, norėdami jog mūsų laiškai ar svarbūs daiktai pasiektų mums brangius žmones gyvenančius kitoje valstybėje ar mieste. Tačiau ar mes dažnai susimastome kaip vyksta visas procesas? Pakeliui, siuntos sustoja kitose stotelėse, o neretai užsibūna ilgiau nei mes norėtume. Kokia to priežastis bei kokiomis transporto priemonėmis jos yra dažniausiai perduodamos?

Visų pirma, reikia nepamiršti jog nuo jūsų esamos vietos iki gavėjo yra gan didelis kelias, ypatingai tada, jei siunta turi būti pristatyta į kitą valstybę. Dėl šios priežasties, tam, kad siunta pasiektų tinkamą gavėją, visa kelionė turi būti suplanuota itin kruopščiai. Pavyzdžiui, jeigu jūs gyvenate Vilniuje ir sugalvojote išsiųsti surinktų rudens gėrybių lauktuvių Palangoje gyvenantiems giminaičiams, jums tereikia supakuoti savo siuntą bei ją nunešti į Lietuvos paštą. Pašto darbuotojai kaip mat pasirūpins jūsų siuntos transportavimu prieš tai užantspauduodami siuntą. Rekomenduojama, siuntas siųsti registruotu paštu. Tada, jūs galėsite sekti siuntos judėjimo kelią bei tikėtis kompensacijos jeigu ji būtų pažeista. Šiuo atveju, jeigu siunta keliauja į kitą miestą, prieš tai, jos yra vežamos į pašto skirstymo departamentą įsikūrusį Vilniuje.

Siuntų siuntimas į užsienį

Kiek kitaip nei siunčiant siuntas į kitą Lietuvos miestą, nusprendus jas išsiųsti į užsienį, reiktų žinoti keleta esminių dalykų. Visų pirma, į užsienį siunčiamos siuntos keliauja daug ilgiau. Tačiau jeigu norite jog gavėją jos pasiektų greitai ir laiku, rekomenduojama naudotis siuntų paslaugomis “nuo durų iki durų”. Jas atlieka greitosios siuntų siuntimo kompanijos, kurios siuntas transportuoja autobusu ar automobiliu priklausomai nuo siuntų kiekio. Toks siuntinių pristatymas į Prancūziją, Angliją, Norvegiją ar bet kurią kitą pasaulio valstybę yra ne tik paprastas, tačiau ir itin patogus.

Taigi, kaip supratote, siuntas gabenantys asmenys atlieka itin atsakingą darbą, kuris užtrunka, tačiau nustebina ir pradžiugina pačius artimiausius. Tad jeigu norite jog jūsų siunta nukeliautų saugiai ir laiku, rinkitės patikimas kompanijas ar Lietuvos paštą, kuris pasirūpins jog jūsų lauktuvės būtų pristatytos kaip įmanoma greičiau ir saugiau.

Share this Post