Virtuvės įrengimas: ko reikia nepamiršti?

Administratorius/ October 29, 2019/ Virtuvė

Namai yra ta vieta, kurioje žmonės praleidžia didžiąją dalį savo laiko. Vieni namuose ne tik augina vaikus, leidžia savaitgalius ar laiką po darbo, bet ir dirba, todėl norisi, kad ši vieta būtų kompaktiška, patogi, o svarbiausia jauki. Įsirenginėjant namus reikia apsvarstyti tikrai daug detalių, priimti nemažai sprendimų, kokią apdailą kokiam kambaryje daryti, kokius baldus ar buitinę techniką supirkti. Visas namų erdves įrengti nėra lengva, tačiau dažnai ir daugiausiai laiko yra skiriama būtent virtuvės įrengimui.

Virtuvės įrengimas – kodėl svarbu jam skirti laiko?

Virtuvės įrengimas yra svarbus dėl kelių priežasčių. Pirmoji – virtuvėje stovi daug technikos, tokios kaip orkaitė, viryklė, šaldytuvas, indaplovė, pas kai kuriuos net ir skalbimo mašina, taip pat mikrobangų krosnelė, virdulys ir pan. Dėl šios priežasties įsirenginėjant virtuvę būtina apmąstyti, kur koks daiktas bus, kad būtų patogu jį pasiekti, o ir jis pats netrukdytų veikti įprastų darbų. Antroji priežastis – daug mėgstančiam gaminti žmogui virtuvė turi būti labai gerai suplanuota. Reikia būtina apmąstyti kur kokia spintelė bus, kas į jas bus sudėta, reikia apgalvoti ne tik puodų ar lėkščių spinteles, bet ir skirti vietos kruopoms, prieskoniams ir įvairiems daiktams, kurie naudojami ne kiekvieną dieną, o tik retkarčiais. Trečioji – virtuvė yra ta erdvė, kurioje visa šeima praleidžia daug laiko, dėl šios priežasties svarbu, kad joje būtų patogu. Jeigu turite galimybę, pastatykite virtuvėje stalą su kėdėmis, ar net fotelius, kad būtų kur prisiglausti ir palaikyti kompaniją, kol vienas iš šeimos narių daro vakarienę.

Ko nepamiršti virtuvėje?

Jau pakalbėjome apie patogų baldų ir buitinės technikos išdėstymą, tačiau tai ne vieninteliai dalykai apie kuriuos būtina pagalvoti. Skirkite dėmesio ir grindims, juk būtent jos dažnai purvinasi, viską laiko ir atlaiko (pvz., dūžtančias stiklines), todėl grindys turi būti kokybiškos. Grindų danga yra labai įvairi, vieni virtuvei renkasi natūralius laminatus, kiti klasikinius, kad ir kurį sprendimą pasirinksite nepamirškite, kad su juo teks gyventi dar ne vienerius metus, juk būtent grindų danga yra ilgaamžis sprendimas. Todėl rinkitės ją atsakingai ir negailėkite tam pinigų.

Daugiau informacijos apie tinkamo laminato pasirinkimą virtuvei rasite: https://www.naturfloor.lt/naturfloor-grindys/klasikinis-laminatas

Share this Post